Йенс Столтенберг: Ако Путин победи в Украйна, Си Дзинпин ще опита същото в Азия

2
Войната в Украйна показа колко тясно са свързани Русия и Китай, Северна Корея и Иран, поясни генералният секретар на НАТО
Войната в Украйна показа колко тясно са свързани Русия и Китай, Северна Корея и Иран, поясни генералният секретар на НАТО Снимка: Facebook

Войната в Украйна показа колко тясно са свързани Русия и Китай, Северна Корея и Иран, поясни генералният секретар на НАТО

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви в интервю за CBS News, че войната в Украйна е разкрила колко тесни са връзките между Русия, Китай, Северна Корея и Иран. Според него, руският президент Владимир Путин и китайският президент Си Дзинпин имат обща цел – провал на НАТО и САЩ в Украйна.

"Войната в Украйна показа колко тясно са свързани Русия и Китай, Северна Корея и Иран. Китай най-силно помага за военната агресия на Русия срещу Украйна. И президентът Си, и президентът Путин искат НАТО и САЩ да се провалят в Украйна. Ако Путин спечели в Украйна, това не само ще окуражи самия Путин, но също така ще насърчи и Си и както каза японският министър-председател - това, което се случва днес в Украйна утре може да се случи в Азия," заяви Столтенберг.

Генералният секретар подчерта значението на НАТО за справянето с глобалните предизвикателства, включително тези, свързани с Китай. Той отбеляза, че Западната военна помощ за Украйна продължава да бъде важен фактор, въпреки политическите промени в редица държави.

"Така че това демонстрира, че НАТО е важен за Съединените щати и по отношение на проблемите с Китай. Но в НАТО имаме нещо, което го няма друга голяма сила - това са повече от 30 приятели и съюзници. САЩ имат 25% от световния БВП. Заедно със съюзниците от Алианса това е двойно повече - 50% от световната икономическа и военна мощ. Така че Съединените щати съвместно с НАТО са по-силни и в решаването на проблемите с Китай," добави Столтенберг.

Войната в Украйна продължава да бъде значителен изпит за международната стабилност, като разкрива не само стратегическите цели на Русия и Китай, но и динамиката на глобалните съюзи и противопоставяния. В този контекст, НАТО и неговите съюзници играят ключова роля в поддържането на глобалната сигурност и икономическа стабилност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    Куролап Зеленски до 4
    Пиздец,не виждаш ли какво става в Часов Яр ? Бандеронацистите отстъпваме,бият ни и ни ебат на общо основание! Пиздец,кога ти и подобните ти третополови джендъри ще дойдете да ни подкрепите на фронта ? Стига само сте подпръцквали по депесарски от миндера!
  • 8
    4
    до 4
    ама тя украйна побеждава ли?!?
  • -10
    3
    До 2
    Странно,само вие-русофилите и путинофилите виждате победа в Украйна...
  • 3
    2
    аааа,
    там ли ,всъщност , ви е по-големият мазол
  • 16
    1
    dgd
    Войната в Украйна показа как англо-саксонската чума - Великобритания и нейните клонинги САЩ, Нова Зеландия, Австралия и Канада - са окупирали Европа и са готови да жертват всеки бял европеец докато гледат сеира от островите си.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари