Идват дъжд и гръмотевици през новата сезмица

6
Днес вероятността за валежи е минимална
Днес вероятността за валежи е минимална

Днес вероятността за валежи е минимална

Днес времето в България ще бъде предимно слънчево, като само на отделни места в страната се очакват краткотрайни превалявания и гръмотевици, съобщи НИМХ. Следобед над Източна България и планинските райони ще се развива купеста облачност, но вероятността за дъжд е минимална. През целия ден ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, което ще помогне за запазването на топлите температури.

Максималните температури ще варират между 33° и 38°, като в София се очаква да достигнат около 33°. Това прави деня идеален за плаж или разходки сред природата, въпреки че е препоръчително да се следи развитието на облачността следобед в някои райони.

Времето в планините

Любителите на планинския туризъм ще могат да се насладят на предимно слънчево време в планинските райони. Следобед също се очаква купеста облачност, но както и в по-ниските части на страната, на изолирани места е възможно да има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Вятърът в планините ще бъде умерен до силен, идващ от север-североизток, което ще поддържа свежестта на въздуха. На височина от 1200 метра температурите ще се задържат около 27°, а на 2000 метра ще бъдат между 18° и 19°.

Времето на Черноморието

По Черноморското крайбрежие времето също ще бъде предимно слънчево, подходящо за плаж и водни спортове. Следобед и преди полунощ обаче се очаква развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, която може да доведе до краткотрайни валежи и гръмотевици на отделни места. Вятърът ще бъде умерен, идващ от изток-североизток. Температурите ще бъдат между 29° и 32°, а морската вода ще остане топла, с температура между 27° и 29°. Вълнението на морето ще бъде умерено, с височина на вълните между 2 и 3 бала, което прави условията подходящи за плуване.

Прогноза за началото на следващата седмица

В началото на следващата седмица въздушната маса над страната ще стане по-нестабилна. Въздушният пренос ще бъде от североизток, с умерен вятър в Източна България. В часовете до обяд времето ще остане предимно слънчево в по-голямата част от страната, но следобед и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, която ще донесе краткотрайни валежи и гръмотевици. В понеделник валежите ще засегнат основно Западна и Централна България, докато във вторник се очаква повече валежи в югоизточните райони. Максималните температури ще се задържат между 31° и 36°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари