Дъждове и рязко захлаждане идват през новата седмица

1
Интензивни валежи с гръмотевици от вторник
Интензивни валежи с гръмотевици от вторник

Интензивни валежи с гръмотевици от вторник

През нощта срещу вторник и във вторник се очакват интензивни валежи в Западна България, придружени на моменти с гръмотевични бури. Количеството на дъждовете ще бъде значително, като вятърът ще се ориентира от север-северозапад. Температурите през деня ще са между 20 и 23 градуса. В същото време над Източна България ще има значителна облачност, но все още без валежи. Вятърът в източната част на страната ще остане югоизточен, а температурите ще достигат до 28 - 30 градуса.

В сряда значителни валежи ще обхванат по-голямата част от страната, като в източните райони бурите ще бъдат придружени с гръмотевици. Температурите в Източна България ще се понижат, като дневните максимуми ще варират между 21 и 26 градуса. До четвъртък сутринта дъждовете ще отшумят, а облачността постепенно ще се разкъсва. През деня ще преобладава слънчево време, с изключение на отделни източни райони, където са възможни изолирани превалявания. Сутринта ще бъде хладна, особено в западната част на страната, където на места може да се образува мъгла. Дневните температури ще се повишат.

Петък ще започне със слънчево време и леко повишаване на температурите, благодарение на югоизточния вятър. Късно следобед и вечерта обаче в Западна България, а по-късно и на изток, ще се развие купеста облачност, която ще доведе до краткотрайни валежи и гръмотевици.

Снимка: НИМХ

През нощта срещу събота и в събота през страната ще премине атмосферно смущение, което ще донесе краткотрайни, но интензивни валежи и гръмотевици. С усилването на вятъра от запад-северозапад, температурите ще се понижат значително. В неделя времето ще остане хладно и ветровито, като в Северна България на много места се очакват валежи от дъжд, а облачността ще бъде значителна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари