Художници от Смолян показаха своите произведения в Народното събрание

0

Изложбата "Родопа - люлка на таланти" представя 28 живописни платна на ученици

Народното събрание се превърна в сцена за изкуство, представяйки творби на възпитаници от Професионалната гимназия за приложни изкуства в град Смолян. В рамките на изложбата "Родопа - люлка на таланти" бяха изложени 28 живописни платна, създадени от ученици на гимназията.

Председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България", Николай Денков, откри изложбата със сърдечни думи към младите творци. "Красотата, която ни показвате в своите картини, ни вдъхновява в нашето иначе мрачно политическо ежедневие," отбеляза Денков. Той изрази благодарността си към учениците за смелостта и креативността им, като добави, че Народното събрание е място на хората и че се радва да види такива талантливи млади художници в неговите зали.

Директорът на Професионалната гимназия за приложни изкуства в Смолян, Симеона Савова-Коруева, също се обърна към присъстващите. Тя благодари на народния представител Михал Камбарев, който е инициатор на тази изложба. "Ние се стремим нашата гимназия да привлича, да обучава и да оказва помощ в укрепването и израстването на своите ученици и се радваме, че можем да представим техните картини тук," подчерта Савова-Коруева.

Изложбата включва различни натюрморти и портрети, вдъхновени от красотата на българските традиции и обичаи. Уникалността на училищата по изкуствата в България бе акцентирана от Савова-Коруева, която подчерта значението им за културното развитие на страната. Тя отбеляза, че тези училища създават материална, културна и интелектуална база, която трябва да бъде ценена и пазена от държавата.

На събитието присъстваха възпитаници на гимназията, учители и гости, които имаха възможността да се насладят на младите таланти и техните произведения. Изложбата "Родопа - люлка на таланти" е поредното доказателство за възможностите и уменията на учениците от Професионалната гимназия за приложни изкуства в Смолян и подчертава важността на подкрепата за младежкото изкуство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари