Христо Панчугов: Интересно кога Доган се сети, че Пеевски и Йордан Цонев са българи?

1
Конфликтът в ДПС разкрива етническа тематика и структурни разцепления
Конфликтът в ДПС разкрива етническа тематика и структурни разцепления Снимка: БГНЕС

Конфликтът в ДПС разкрива етническа тематика и структурни разцепления

Напрежението в редиците на Движението за права и свободи (ДПС) продължава да се задълбочава, като в последните дни етническата тематика се намесва в лидерския конфликт. Според политолога и преподавател в Нов български университет Христо Панчугов, това е ясен сигнал за отчаяние, коментира той пред БНР - Радио София.

„Интересно кога Доган се сети, че Пеевски и Йордан Цонев са българи?“ - пита Панчугов, като подчертава, че етническата карта обикновено се изиграва, когато има нужда от сплотяване на електората.

Разделението на върха на ДПС се усеща осезаемо, като наблюдаваме пренаместване на влиянието по места. Според Панчугов, този структурен разрив ще отслаби партията, тъй като в момента виждаме разделение на корпорацията на различни крила.

Изявленията на Делян Пеевски, че с Ахмед Доган се познават добре и знаят истината, приличат на блъф, добавя Панчугов. Публичното разкриване на истината би донесло негативи и за двете страни, разкриващи неприятни факти за всяка от тях.

Спекулациите за потенциален нов политически проект на Пеевски стават все по-силни, но новата формация също ще бъде базирана на силна корпоративна зависимост. Всеки член ще бъде обвързан лично с лидера, а зависимостта ще се определи както от финансовите средства, така и от подкрепата на останалите политически играчи.

„Ако има силни политически партии, за корпоративните проекти няма да има много място“, убеден е Панчугов. Той подчертава, че в момента на политическата сцена вече е започнала предизборна кампания и всичко, което правят политическите представители, ще бъде насочено към избирателите, а не към българските граждани.

Идеята за правителство под мотото „Заедно срещу модела Пеевски“ също е трудна за реализиране. Според Панчугов, съставянето на мнозинство на тази база ще бъде изключително сложно и малко вероятно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    бандера
    Те не са българи, а милиционери от ДС на пряко подчинение на москалия!
  • 5
    1
    замислен
    Нещо има търкания между режимните офицери които управляват процесите в ДПС.Не е жив Илия Павлов за да каже за съжаление.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари