Хотелиери искат да се въведе минимална цена за нощувка в Банско

0
Браншът търси решение срещу дъмпинга на цени
Браншът търси решение срещу дъмпинга на цени Снимка: БТА / Архив

Браншът търси решение срещу дъмпинга на цени

Браншът в зимния курорт Банско излезе с предложение за въвеждане на минимална цена за нощувка според категорията на местата за настаняване. Според представителите на туристическия бизнес тази мярка ще спомогне за справяне със сивия сектор и ще доведе до повишаване качеството на обслужване в курорта.

Мнение на бранша

Мениджърът на хотелски комплекс Димитър Колев коментира проблема с ценообразуването: "За това да се покрие себестойността на нощувка в един четиризвезден хотел е наистина голямо предизвикателство. След това тази цена да се направи адекватна към пазара, за да има заетост според очакванията. При съответните звезди е хубаво да има минимум, под който да не падаме, за да не разваляме имиджа на дестинацията."

Влияние върху туристическия сектор

"Всяка една част от България е свързана с определени особености. Сваляне на цените и ниски цени не говори добре за съответната дестинация и за България", допълва Колев.

Представителите на хотелиерския бранш подчертават, че предложената мярка няма да противоречи на принципите на пазарната икономика, тъй като се отнася само за определяне на минимални, а не максимални цени на нощувките.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Симпозиум на гинеколози. На подиума се качва председателят и почва реч:
- Колеги, къде бъркаме?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари