Хеликоптер „Кугар“ се включи в гасенето на пожара край Елин Пелин

0

Хеликоптерът облива с вода засегнатите от огъня участъци

Хеликоптер „Кугар“ от авиобаза „Враждебна“ се включи в гасенето на пожара, който възникна в близост до Елин Пелин. Машината излетя в 10:40 часа, оборудвана с „бамбибак“ – специализиран съд за вода, предназначен за обливане на засегнатите от огъня участъци. На борда на хеликоптера се намира и координатор от службите за пожарна безопасност, който ръководи действията на екипажа, съобщиха от Министерството на отбраната.

Решението за включване на въздушна подкрепа беше взето след разузнавателен полет, проведен по-рано през деня. В хода на полета бе установено, че обстановката позволява използването на хеликоптер за погасяване на пожара от въздуха.

На мястото на инцидента е разположено специализирано формирование от състава на 55-ти инженерен полк – Белене. Те са в готовност да извършат остатъчна проверка и да оценят безопасността преди влизането на останалите сили в района. Военнослужещите са оборудвани с техника и водоноски, за да съдействат в процеса на овладяване на последиците от взривовете.

Служба „Военна полиция“ е също на място, като бронираните им автомобили тип „пустинна котка“ са в готовност да навлязат във вътрешността на зоната, веднага щом обстановката го позволява. Тяхната задача е да осигурят безопасността на екипите и да координират действията на място.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари