Хасан Азис: По устав Ахмед Доган е първи председател на ДПС

0
Почетният председател може да свика колективните органи, уточни Азис
Почетният председател може да свика колективните органи, уточни Азис Снимка: стоп - кадър \ bTV

Почетният председател може да свика колективните органи, уточни Азис

Вътрешнопартийният конфликт в ДПС достигна нови висоти след като почетният председател на партията Ахмед Доган призова за оставката на Делян Пеевски. В писмо, изпратено до членовете на ДПС и медиите, Доган обвинява Пеевски в опит за вътрешнопартиен преврат и използване на партийната власт за лични и групови интереси.

„В устава на нашата партия има един член за ролята и мястото на почетния председател, който липсва в другите партии: „Основателят и първи председател на ДПС е почетният председател на партията“, заяви Хасан Азис, член на Централния съвет на ДПС и бивш дългогодишен кмет на Кърджали, в интервю за предаването „Тази сутрин“ на bTV. Той уточни, че по устав почетният председател може да свика заседание на Централното бюро и други колективни органи, но не знае дали Доган се готви да го направи.

В писмото си до медиите, Доган пише: „В Движението има опит за вътрешнопартиен преврат, за да се използва партийната власт за лични и групови интереси, и най-вече да се промени политическият профил на партията“. Той призовава за оставката на шест водещи фигури в ДПС, включително Делян Пеевски, Халил Летифов, Станислав Анастасов, Хамид Хамид, Ертен Анисова и Радослав Ревански.

Отговорът на Пеевски не закъсня. В свое писмо той заяви, че никой не може да спре новото начало и че ще продължи с изпълнението на ангажиментите си. „Продължаваме с екипа ми, с изпълнението на ангажиментите си, за Новото начало, в името на по-доброто и по-мъдрото Утре. Ще бъдем с хората и до хората“, написа Пеевски.

Хасан Азис отбеляза, че в писмото си Доган призовава, а не налага. Призивът за оставки е насочен към колективните органи. „Когато председателите на партията и почетния председател си говорят с писма това е знак, че има проблем. Когато между двамата председатели има разминаване и това е в медиите, това е знак, че има проблем“, коментира Азис.

Азис също така опроверга тезата, че благодарение на Делян Пеевски партията е получила повече гласове на последните парламентарни избори. „Факт е, че на последните парламентарни избори с настоящото ръководство ние имаме исторически резултат с 47 народни представители – най-много в историята на страната ни. На 9 юни 2024 г. ние имаме 366 310 гласа, на предходните избори, с предишно ръководство, нашият резултат е 347 700. На по-предишните избори нашият резултат е 344 512. Всъщност увеличението като брой гласове с новото ръководство е 18 610 гласа. Ако 2023 г. избирателната активност беше толкова ниска, ние щяхме да имаме най-малко толкова депутати, колкото и сега“, подчерта Азис.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    потрес!
    Хасан Мазният 20 години лиза задника на сарайското чудовище и духаше на мекия му срещу сериозни облаги, разбира се! Сега го отрязаха и той ревна с крокодилски сълзи! Ега ти нищожеството!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари