"Хамас" съобщи, че лидерът ѝ Исмаил Хания е убит

2
Исмаил Хания е загинал при вероломно ционистко нападение срещу резиденцията му в Техеран
Исмаил Хания е загинал при вероломно ционистко нападение срещу резиденцията му в Техеран Снимка: Dalati Nohra / Lebanese Official Government via АР / БТА

Исмаил Хания е загинал при вероломно ционистко нападение срещу резиденцията му в Техеран

Водещият лидер на палестинската ислямистка групировка "Хамас" Исмаил Хания беше убит в иранската столица Техеран. Информацията беше съобщена от агенция "Ройтерс", която се позова на изявление на "Хамас". Според съобщението, Хания е загинал при "вероломно ционистко нападение срещу резиденцията му в Техеран".

Иранският Корпус на гвардейците на Ислямската революция (КГИР) потвърди новината за смъртта на Хания, като предаде, че той и един от телохранителите му са загинали. Според изявление на КГИР, нападението е станало рано сутринта и в момента се разследват обстоятелствата около инцидента. "Причината се разследва и ще бъде обявена скоро", се казва в изявлението.

Исмаил Хания, който беше един от водещите политически фигури на "Хамас", е известен с твърдата си позиция срещу Израел и активното си участие в палестинската съпротива. Вчера той присъства на церемонията по полагане на клетва на новия президент на Иран Масуд Пезешкиан, което подчертава близките отношения между "Хамас" и Иран.

Заместник-председателят на политическото крило на "Хамас" Муса Абу Марзук коментира трагедията пред телевизия "Ал Акса". В изявлението си той определи убийството на Хания като "страхлив акт, който няма да остане ненаказан". Той допълни, че "Хамас" ще направи всичко възможно, за да открие и накаже виновниците за това нападение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    8
    Sara
    Аз съм смрадлив третополов бесарабски травестит и искам да кажа: да живее свободна Палестина! Смърт за чифутционизма и бандеронацизма! Нека борците за свобода да избият тази мърша до крак!
  • 5
    7
    Aaron
    Браво на палестинците! Нека да не спират борбата срещу чифутската клоака,която също като УСраинската клоака,е марионетка на най терористичната държава в света - ФАЩ! Смърт за Нетаняху и Куросмук Зеленски!
  • 1
    6
    Фък дъ УКР
    Слава на народа на Палестина! Съвсем скоро ционистките терористи на Адолф Нетаняху ще понесат цялата тежест на отмъщението и чифутския фюрер ще бъде в една килия с Куролап Зеленски!
  • 0
    5
    Aaron
    Браво на евреите.Велики са.Избивай ги.И в Иран го гръмнаха.Простите и първобитни Перси са се изплашили страшно.Ислямски боклуци.Мизерни и мръсни.
  • -3
    4
    Sara
    Браво!Само така,един по един избийте ги всичките чифути, мрьсни мизерни диваци!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари