Гюнер Тахир: Чистката на Делян Пеевски в ДПС е знак, че няма да има правителство с мандата на ГЕРБ

3
Ахмед Доган ще се опита да си върне партията
Ахмед Доган ще се опита да си върне партията Снимка: Кадър БНТ

Ахмед Доган ще се опита да си върне партията

Делян Пеевски прави чистка в ДПС и е много вероятно Ахмед Доган да не е бил уведомен предварително за това. Почетният председател сам заложи бомбата, като реши движението да има двама председатели. Играта в ДПС загрубя и там вече не е ясно кой взима решенията."

Това каза в предаването „Позиция“ на Радио Варна бившият зам.-председател на ДПС Гюнер Тахир, който е председател на НДПС. Според него, чистката, която Делян Пеевски прави в парламентарната група е знак, че няма вероятност за съставяне на правителство с мандата на ГЕРБ/СДС: „Ако Бойко Борисов имаше шанс с първия мандат да състави правителство, Делян Пеевски нямаше да започне такава чистка, защото за тях всеки глас е важен. Едва ли би рискувал, при положение, че някои депутати ще останат независими, като Айсел Руфат, а може би и Рамадан Аталай. За мен това е знак, че няма да има правителство“.

На 17 юни е имало конфликт между Ахмед Доган и Делян Пеевски, като поводът е бил Джевдет Чакъров. Пред цялата парламентарна група Пеевски се е държал грубо с Чакъров и го е нагрубявал, като така му е показал, че не иска да управлява заедно с него. Чистката на приближените на Доган не е заради изборните резултати. Смешно е да се твърди, че Филиз Хюсменова е виновна за резултата на ДПС във Варненско, при положение, че той е по-слаб с 0,13 процента. Няма как да бъдат спечелени повече гласове, ако областната структура не работи. Тя не работеше заради конфликта между бившия депутат Ерджан Ебатин и бившия областен председател Сали Табаков. Интересно е, че след отказа на Хюсменова, в парламента влиза не втория, а третия в листата“, коментира още лидерът на НДПС.

Ахмед Доган ще се опита да си върне партията от Пеевски, но времето за това е закъсняло и, дори да успее, ще има непоправими щети за ДПС“, каза още Гюнер Тахир.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    Трой
    Двама крадци няма как да се разберат когато се стремят да покажат че са чисти . Дано тази партия се разпадне че те с това си да крадат циганина доган и шкембе прасето доган . Дано си искарат кирливите ризи и разберат техните гласоподаватели що за боклуци са а не доган да размахва етническата карта на избори .
  • 4
    4
    Силаги Арнаутов
    Кандидат члена на Полит-бюро на ЦК на Задкулисието Ахмет Доган има право да се сърди на Делян Домуспеевски за арогантните действия в парламентарната група на ДПС в Народното събрание. Такива просташки действия дори не си позволяваха висшите партийни ръководители в БКП. Репресиите, побоите, арестите по време на тоталитарната власт се вършеха на ниско ниво в ДС, МВР и ОФ срещу външни хора от Партията които заплашваха устоите на властта. Каквото и да е държането на някои съпартийци в ДПС, унизителните и брутални действия не са толерирани.
  • -3
    3
    абе пич,
    Ти добре ли си, пил ли си си хапчетата?!? Защо викаш навсякъде в сайта?!? Тука глухи няма!
  • 9
    2
    Спонсор
    ЕТНИЧЕСКАТА ПАРТИЯ НА АЙДУЦИТЕ И НАМАГНИТЕНИТЕ!
  • 11
    1
    Ха
    Тумбъка се е взел на сериозно, няма да е задълго....
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари