Делян Пеевски: Доган препоръча да не подкрепяме ГЕРБ

0
Според Делян Пеевски волята на хората е за правителство
Според Делян Пеевски волята на хората е за правителство Снимка: БГНЕС

Според Делян Пеевски волята на хората е за правителство

Почетният председател на Движението за права и свободи (ДПС) Ахмед Доган се е опитал да препоръча на партията да не подкрепя правителството на ГЕРБ, заяви председателят на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в Народното събрание. Тази препоръка на Доган обаче не намира подкрепа у Пеевски, който твърдо застава зад волята на избирателите на ДПС.

„Такова нещо се опита да направи, но аз ще изпълня волята на хората. Хората в цялата страна съм ги видял, искат правителство. България трябва да има правителство,“ заяви Пеевски в отговор на въпрос дали почетният председател на Движението Ахмед Доган е препоръчал да не се подкрепя проектокабинета на ГЕРБ-СДС.

Различия в партийните редици

Пеевски подчерта, че като лидер на ДПС той е отговорен само пред хората на ДПС и че следва устава на партията. „Ние трябва да се грижим за нашите хора. Аз като лидер на ДПС съм отговорен само пред хората на ДПС,“ добави той. Това изказване подчертава решимостта му да остане верен на избирателите и партийната структура, независимо от препоръките на почетния председател.

На въпрос дали има разрив между него и Доган, Пеевски категорично отговори: „В личен план – не. В партиен план – ще изпълня волята на хората. ДПС трябва да изпълни волята на своите избиратели. Нашите избиратели са ни пратили тук, за да имаме правителство.“

Политически последствия и бъдещето на правителството

Пеевски подчерта, че ако няма правителство с първия, втория или третия мандат, това би било в полза на Путин. „Според него ако няма правителство с първия, втория или третия мандат, подаряваме България на Путин,“ каза още той, подчертавайки сериозността на ситуацията.

Различни мнения в ДПС

По-рано днес Рамадан Аталай, също член на ДПС, заяви пред БТВ, че отношенията между Пеевски и Доган са в разрив. Това изказване подсказва, че в партията може да има напрежение и различия в мненията относно подкрепата за правителството на ГЕРБ-СДС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Путин Хуйло
    Моят партиен лидер!С теб съм ага,води ни към светли пръднини!И да увеличиш тролския надник,лепилото дето го дишам много поскъпна...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари