Гришо се класира за полуфиналите в Куинс

0
Най-добрият ни тенисист победи с 2:1 сета руснака Данийл Медведев
Най-добрият ни тенисист победи с 2:1 сета руснака Данийл Медведев Снимка: GettyImages

Григор Димитров се класира за полуфиналите в Куинс.

Най-добрият ни тенисист победи с 2:1 сета (в отделните части 6:3, 3:6, 6:3) руснака Данийл Медведев, съобщава БТВ.

Следващият съперник на първата ни ракета ще бъде определен от сблъсъка между Томаш Бердих (Чехия) и Фелисиано Лопес (Испания), които играят по-късно днес.

Гришо е шампион в Куинс от 2014 г. Това ще бъде първи полуфинал за него от февруари насам. За последно той намери място в топ 4 в София, където впоследствие вдигна и трофея в надпреварата.

Още преди началото на срещата Медведев поиска медицински таймаут заради проблем с дясното рамо. Все пак той изигра мача, но на няколко пъти в началото на първия сет се наложи намесата на лекарски екип.

Българинът стартира двубоя с колеблив сервис, но бързо се концентрира и поведе с 1:0. Последва много оспорван гейм, в който родният тенисист на няколко пъти стигаше до точка за пробив и в крайна сметка реализира за 2:0. Гришо продължи тоталната си доминация на сервис, след което стигна до втори пробив и резултат 5:0 в негова полза. Медведев не се предаде въпреки физическия си дискомфорт и спечели три последвателни гейма, намалявайки пасива си на 3:5, преди Димитров да спечели частта с 6:3.

Вторият сет започна по коренно различен начин. Медведев намери правилния ритъм и първи стигна до пробив за 4:2. Димитров не успя да навакса пасива си и резултатът в мача бе изравнен - 1:1 сета.

Решителната трета част също не стартира обещаващо за първата ни ракета, който допусна пробив за 1:2. Все пак Григор показа характер и веднага върна брейка, след което проби за втори път Медведев за предимство от 4:2. Поставеният под номер 6 в схемата запази аванса си и спечели мача след 6:3.

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...