Григор Димитров започна Уимбълдън с победа

1
Българинът сподели, че никога не е опитвал алкохол
Българинът сподели, че никога не е опитвал алкохол Снимка: АП / БТА

Българинът сподели, че никога не е опитвал алкохол

Григор Димитров започна с трисетова победа участието си на най-престижния тенис турнир на трева в света – "Уимбълдън". В среща от първия кръг поставеният под номер 10 в схемата българин се наложи с 6:3, 6:4, 7:5 над сърбина Душан Лайович след час и 46 минути игра.

След победата си Димитров каза, че оценява всеки мач, който играе, а резултатите му са плод от много работа през годините.

На коментара, че остарява като хубаво вино, Димитров отговори, че никога не е опитвал алкохол. "Няма как да знам, но щом казвате, ще го приема", каза той в интервюто си на корта, цитиран от БТА.

"Напоследък ми задават такъв въпрос и бих искал да кажа, че това не е съвпадение, защото съм бил в такава позиция и преди. Влагам много работа във всичките тези година. Човек не знае кога ще види плодовете от работата си. Много съм благодарен от мястото, на което съм в момента. Оценявам и се наслаждавам на всеки мач, който играя, независимо дали печеля или губя. Но загубите болят много повече от преди 10 години, така че не искам да губя", заяви българинът.

"Боря се колкото мога и правя всичко възможно най-добре според способностите си. Ако трябва да съм честен, не съжалявам за нищо. Дали на 33, 35 или 37, кой знае дали ще играя до тогава, но ако все още се наслаждавам, ако тялото ми се чувства добре, ще бъда повече от щастлив да играя за себе си, но също така и пред вас, хора. Много благодаря, че ме подкрепяте през годините", каза още той.

Димитров, който през миналата година достигна до четвъртия кръг на турнира в Лондон, нямаше особено затруднения в мача срещу Лайович, като това важеше с пълна сила за първите два сета. В тях първата ракета на България започна с преднина съответно от 3:0 и 2:0 гейма и не позволи на 34-годишния си съперник да се надява на какъвто и да е обрат.

Известни проблеми 33-годишният Димитров имаше чак в третия сет на мача, в който Лайович записа първия си пробив и успя да поведе с 4:1 гейма. Това обаче не смути полуфиналиста в турнира от 2014 година и той изравни при 4:4, а след това направи и нов пробив за 6:5, който му подпечата спечелването на мача.

Статистиката от мача също бе изцяло в полза на българина, който записа 16 аса и 45 печеливши удара срещу 3 аса и 13 печеливши удара за Лайович. Освен това Димитров бе безпощаден и при възможностите си за пробив, като реализира всеки от четири си брейкбола.

Във втория кръг Григор Димитров ще играе срещу 19-годишния китаец Цзюнчън Шан, който се наложи над квалификанта от Чили Кристиан Гарин със 7:5, 6:4, 6:4. До момента двамата не са играли помежду си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари