Григор Димитров е на финал в Стокхолм

1
Българският тенисист триумфира след епичен обрат срещу Талон Грийкспор
Българският тенисист триумфира след епичен обрат срещу Талон Грийкспор Снимка: БГНЕС

Българският тенисист триумфира след епичен обрат срещу Талон Грийкспор

Българската тенис звезда Григор Димитров показа изключителен характер и майсторство, преодолявайки труден старт, за да победи нидерландеца Талон Грийкспор с 2:6, 7:5, 6:4 в полуфинален двубой в Стокхолм.

Трудно начало за Димитров

Мачът започна предизвикателно за първата ракета на България. Въпреки че Димитров успя да отрази една точка за пробив, Грийкспор доминираше в началото на срещата. Нидерландецът реализира два пробива, които му осигуриха убедителна победа в първия сет с 6:2.

Забележителен обрат във втория сет

Вторият сет обаче разкри съвсем различна картина. Димитров демонстрира своя опит и класа, започвайки силно с водачество от 2:0 благодарение на прецизен минаващ удар. Въпреки че Грийкспор успя да върне пробива, българинът показа завидно хладнокръвие. В решителния момент, при сервис на съперника, Димитров реализира сетбол, печелейки втория сет със 7:5.

Димитров затвърждава превъзходството си

В заключителния сет българският тенисист продължи да демонстрира висока класа. С отлична игра и непоколебима воля, Димитров успя да наложи своя ритъм и да затвори мача в своя полза с 6:4.

Перспективи за финала

Този успех отваря вратата за четвърти финал през годината за хасковлията, след участията му в Бризбейн, Марсилия и Маями. В решаващия двубой Димитров ще се изправи срещу шампиона от 2021 година, Томи Пол, който елиминира Стан Вавринка с категоричното 6:3, 6:2.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари