Градиозно посрещане на националния отбор по художествена гимнастика на родна земя

1
Олимпийската вицешампионка Боряна Калейн се завърна в София
Олимпийската вицешампионка Боряна Калейн се завърна в София

Олимпийската вицешампионка Боряна Калейн се завърна в София

Олимпийската вицешампионка в индивидуалната надпревара по художествена гимнастика на Олимпийските игри в Париж Боряна Калейн се завърна в София, носейки със себе си исторически успех за България. Тя бе посрещната с голяма радост и признание на Летище София, където заедно с нея пристигнаха и останалите членове на българския тим по художествена гимнастика. Сред тях бяха Стилияна Николова, грациите от ансамбъла Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева, както и треньорите Марияна Памукова, Валентина Иванова, Бранимира Маркова, Весела Димитрова и Ясена Стойнева.

Боряна Калейн завоюва първия медал за страната в индивидуално състезание по художествена гимнастика от Олимпийските игри в Сеул 1988 година насам, което подчертава значимостта на нейния успех. Посрещането на Летище София бе отбелязано от присъствието на министъра на младежта и спорта Георги Глушков, който лично поздрави гимнастичката и ѝ връчи голям букет в знак на признателност за постигнатия резултат.

"Все още ми е много трудно да осъзная какво постигнах на тези Олимпийски игри. България има своя медал в художествената гимнастика, за което целият отбор сме много щастливи, а и начинът, по който се представих на това състезание, беше невероятен. Аз се надскочих стократно в представянето си, за което съм още по-щастлива", сподели Боряна Калейн на летището, въпреки че умората от напрежението все още не бе отшумяла.

Въпреки успеха на Калейн, ансамбълът на България остана на четвърто място в общото класиране на Олимпийските игри в Париж, като само една грешка ги раздели от златните медали. Стилияна Николова също не успя да се класира за финала на индивидуалния многобой, но въпреки това отборът запазва оптимизъм за бъдещето.

Треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Весела Димитрова, която също бе част от делегацията, заяви, че ще продължи да работи с отбора до следващите Олимпийски игри. "Аз искам да изразя огромната си благодарност към момичетата. Бориха се докрай и само един малшанс, една грешка ни раздели от златните медали. Мисля, че през следващия сезон нещата ще се получат. Да, имам планове до 10 август 2028 година. Започваме наново да се трудим, да работим, не сме се отказали", коментира тя с увереност.

Въпреки предизвикателствата, българският отбор по художествена гимнастика показа изключителна класа и борбен дух, а успехът на Боряна Калейн в Париж остава в историята като едно от най-значимите постижения на българския спорт през последните години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари