Грабител получи 5 години зад решетките

0
Жертвата е 72-годишен мъж от Чирпан
Жертвата е 72-годишен мъж от Чирпан

Жертвата е 72-годишен мъж от Чирпан

Окръжният съд в Стара Загора постанови присъда от 5 години лишаване от свобода за 52-годишен мъж, извършил грабеж над възрастен човек в град Чирпан. Инцидентът се е случил на 10 юни 2024 година в парк "Д-р Теньо Стоилов".

Според информация от Окръжна прокуратура - Стара Загора, осъденият с инициали Л.Ч. е нападнал 72-годишен мъж в парковата зона на Чирпан. Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив, което е утежняващо обстоятелство при определяне на присъдата.

Инцидентът се е разиграл, когато възрастният мъж е преминавал покрай необитаема сграда в парка. Нападателят се е приближил изотзад и е нанесъл няколко удара по главата на жертвата, след което я е повалил на земята. В резултат на нападението, Л.Ч. е отнел кожена чанта, съдържаща лични документи и неголяма сума пари.

Съдебното решение е постановено след одобрено споразумение между прокуратурата и обвиняемия, който е признал вината си. Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Осъденият ще изтърпи наказанието си при първоначален "строг" режим, което означава по-сериозни ограничения и по-строг контрол върху ежедневните му дейности в затвора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари