Говорят родителите, които платиха 1450 лева преглед на дете в "Златни пясъци"

0
Родителите са в шок от високата цена за медицинска помощ в България
Родителите са в шок от високата цена за медицинска помощ в България

Родителите са в шок от високата цена за медицинска помощ в България

Семейство от Литва, което за първи път е на почивка в България, е шокирано от сметката за медицински преглед на дъщеря си в курорта „Златни пясъци“. Родителите на деветгодишното момиче са платили 1450 лева за два прегледа и предписани лекарства.

Деветгодишната дъщеря на семейството вдигнала температура и започнала да се оплаква от болки в гърлото, което накарало родителите да потърсят медицинска помощ. След консултация в местната аптека, фармацевтът препоръчал преглед, тъй като температурата на детето не спадала вече четвърти ден.

Родителите завели момичето в близкия медицински център, където били извършени прегледи на гърлото, ушите и белите дробове. Първият преглед бил безплатен, но при контролния преглед два дни по-късно, родителите били информирани за сметката от 1450 лева.

„Когато видях тази сума, бях много шокирана, защото не всеки има толкова пари, за да плати за лекар за детето,“ коментира майката Оксана Орлова. Оксана платила сметката на място без да изисква обяснение за високата сума.

„Тя ми се обади, когато излезе от доктора, и казва „ти знаеш ли колко платих“. Тя каза „ами познай…“ и аз си помислих, че може би някъде около 200 евро,“ разказва съпругът Александър Орловас.

Медицинският кабинет, в който са прегледали детето, се оказал затворен в 14:15 часа, въпреки обявеното работно време от 8:00 до 17:00 часа. В друг медицински център на „Златни пясъци“ отказали да покажат ценоразпис, но уточнили, че прегледите струват 75 лева за българи и 150 лева за чужденци.

Тази ситуация повдига въпроса за цените на медицинските услуги в българските курорти и необходимостта от по-голяма прозрачност за туристите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    35
    До 34
    Ами то е очевидно,че са дали ненормално много пари бе,Ганьо - в друг медицински център уточнили,че прегледите били 150 лева за чужденци.Тоест литовското семейство е попаднало на алчен кожодер.Я кажи една държава от ЕС в която два прегледа,единият контролен,да струват 750 евро ?
  • -2
    34
    до 33
    Ами жената от Литва си е платила без възражения, тоя казус възниква заради един Ганьо, приятел на семейството, който им е казал, ама как, много пари сте дали, те тука докторите безплатно работят
  • 3
    33
    До 32
    Семейството от Литва ли е "Бай Ганьо"....Ганьо ? :D
  • -5
    32
    да
    Проблема е, че Бай Ганьо е научен, че лекари, сестри, учители, инжинери са му длъжни да му слугуват за без пари а той гордия пролетарят да кръка ракия и да ръси мозък по всякакви теми. Е при соца със затворените граници вървеше , ама сега нещо не му се получава и се пита кой му е срал в гащите?
  • -5
    31
    Българин
    Логично за всеки укропитек, отношенията между нетрадиционната сексуална ориентация и бандеронацистките идеи са взаимносвързани.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари