Д-р Здравко Дамянов: Всичко е законно, а здравеопазването е безценно

1
Българин създаде интрига, заяви лекарят взел близо 1500 лева за преглед на дете
Българин създаде интрига, заяви лекарят взел близо 1500 лева за преглед на дете

Българин създаде интрига, заяви лекарят взел близо 1500 лева за преглед на дете

Прегледът в "Златни пясъци" се оказа златен за едно семейство от Литва, което плати близо 1500 лева за лечение на 9-годишната си дъщеря. Родителите на момичето, което страдаше от болки в гърлото, ушите и носа, бяха изненадани от високата сметка след втория контролен преглед.

Доктор Здравко Дамянов, който взе 1494 лева за медицинските услуги, твърди, че здравето на пациентите е на първо място, а финансовата политика се определя от други. Попитан за ценоразписа, той посочи, че той се намира в кабинета му и всичко е законно регламентирано.

„Всичко е законно, а здравеопазването е безценно. Детето се подобри след предписаната терапия. Става дума за многократно страдание. То дойде с болки в гърлото, които се разпространяваха към ушите и носа“, обясни докторът пред bTV. Той уточни, че след предписаната терапия, момичето е изпратено вкъщи и след 5 дни е било на контролен преглед.

При първото посещение на медицинския център семейството не е платило нищо. Казали им, че ще платят при контролния преглед. „Когато отидохме за втори път - ни прегледаха и казаха да продължи да си пие лекарствата. Аз първо бях в един кабинет, където преглеждаха дъщеря ми. След това отидох в друг кабинет, където е секретарката. И тя написа всички документи“, обясни майката на детето, Оксана.

Там те разбират за сметката – 1450 лева, или 765 евро. Доктор Дамянов заяви, че ако не е била предприета терапията, детето е щяло да бъде прието в друга болница. Той видя интрига в това, че български приятел на семейството се е намесил.

„Никой не каза, че детето се подобри. А се създаде интрига, след като българин, приятел на родителите на болното дете, се включва. Все пак ако беше нещо обичайно, нямаше да се постъпи по този начин. Детето е страдало от същите симптоми преди два месеца в Турция. Не знам защо не е назначено профилактично лечение“, каза докторът.

Той допълни, че при контролния преглед е открил ушна кал при детето, която е почистена и това облекчило състоянието му. Накрая на разговора д-р Дамянов каза, че на българи пари не взима, защото те не идват при него на "Златни пясъци".

При пореден въпрос защо услугите са толкова скъпи и колко струва премахване на ушна кал, той прекъсна разговора. Здравното министерство и районната здравна инспекция вече са започнали проверки на случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    ,Ahmed
    А,,бе льолю смачкан,детето ще се подобри и за 200,,лева?Ама дьржавата ви я няма,затова ви бият и мразят,,,
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари