Горяха сухи треви в квартал "Чародейка"

0
Пожарът е погасен без щети
Пожарът е погасен без щети

Пожарът е погасен без щети

През изминалото денонощие екипите на „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе са се отзовали на два сигнала, информира пресцентърът на МВР - Русе. Първият сигнал е за възникнал пожар в сухи треви в жилищен кварталЧародейка“, който е успешно потушен без нанесени щети. Вторият случай, на който са реагирали пожарникарите, е свързан с техническа помощ за временно обезопасяване на отворена шахта на пътното платно. Тази мярка е предприета в очакване на стопанина на съоръжението, който трябва да отстрани проблема.

Сигналът за пожара в „Чародейка“ е постъпил през вчерашния ден, като екипите на пожарната са реагирали бързо и са успели да овладеят ситуацията, преди тя да причини материални щети или застраши живота на жителите в района. По данни на МВР - Русе, огънят е бил ограничен в кратък период и не е имало нужда от евакуация на хора или други извънредни мерки.

Вторият инцидент, на който е реагирала пожарната служба, е свързан с техническа помощ, оказана на други институции. Служителите на „Пожарна безопасност и защита на населението“ са били повикани за временно обезопасяване на отворена шахта на пътно платно. Проблемът с шахтата е бил бързо локализиран и обезопасен до пристигането на отговорното за нея лице.

МВР - Русе призовава гражданите да бъдат внимателни и да съобщават за всякакви подобни инциденти, за да се гарантира бързото и безопасно решаване на възникналите проблеми. През летния сезон рискът от пожари в сухи треви е повишен, затова от МВР - Русе напомнят на гражданите да бъдат особено предпазливи и да избягват действия, които биха могли да предизвикат пожари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    русе
    Пак гласувайте за тия !!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари