Гори сметището край Цалапица

0
Жителите на град Стамболийски и село Кадиево са обгазени от дима от изгарящите отпадъци
Жителите на град Стамболийски и село Кадиево са обгазени от дима от изгарящите отпадъци Снимка: БНТ

Жителите на град Стамболийски и село Кадиево са обгазени от дима от изгарящите отпадъци

Днес в ранния следобед регионалната противопожарна служба получи сигнал за пожар в сметището край село Цалапица, област Пловдив. Незабавно към мястото на инцидента са изпратени четири пожарни екипа, които работят за овладяване на огъня. Според информация от пожарната, пламъците са ограничени в рамките на сметището и няма непосредствена опасност за околните населени места.

Въпреки липсата на пряка заплаха, жителите на град Стамболийски и село Кадиево усещат миризмата на изгарящи отпадъци, тъй като вятърът духа в тяхната посока. Това създава неприятности за населението и буди притеснения сред хората.

Екип от еколози, изпратен от Община Пловдив, също се намира на мястото на инцидента. Те следят за евентуални екологични последствия и проверяват метановата тръба, която преминава през центъра на сметището. Тази тръба изважда на повърхността образувалия се отдолу метан, което може да представлява опасност при възникването на пожар.

Важно е да се отбележи, че сметището разполага със собствена противопожарна система, която е проектирана да минимизира риска от подобни инциденти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари