Глобалният ИТ срив засегна и Летище София

1
Полетите се обработват ръчно след глобалния срив в ИТ системите
Полетите се обработват ръчно след глобалния срив в ИТ системите Снимка: БТА

Полетите се обработват ръчно след глобалния срив в ИТ системите

Летище София продължава да функционира нормално, въпреки глобалния срив в информационните технологии, който засегна редица летища и авиокомпании по света. За TravelNews, главният директор „Маркетинг и бизнес развитие“ на Летище София, Димитър Биков, заяви: "За излитанията от София няма проблеми, но има закъснения на полетите от цяла Европа." Във връзка с това, Биков препоръча на пътниците да пристигат на летището поне три часа по-рано, за да избегнат евентуални неудобства.

Проблеми с ИТ системите на летищата и авиокомпаниите

Няколко летища и авиокомпании съобщиха за сериозни проблеми с техните ИТ системи. Летището в Берлин предупреди своите пътници за закъснения при чекирането поради "техническа повреда", а в Испания признаха за "инцидент" на всички летища в страната. От европейската авиокомпания Ryanair също съобщиха за затруднения в мрежата, като посочиха, че проблемът може да се дължи на прекъсване от страна на трета държава. Авиокомпанията съветва всички, които пътуват днес, да проверяват актуализациите на своите полети в приложението на Ryanair. Wizz Air също предупреди пътниците да идват на летищата три часа по-рано за полетите.

Хаос по целия свят

Компютърният срив не само доведе до спиране на полети, но също така предизвика сериозни проблеми в жп мрежата и банковите транзакции, създавайки хаос в глобален мащаб. На летището в Сидни полетите бяха спрени, United Airlines прекрати своите полети, а голяма железопътна компания във Великобритания предупреди пътниците за закъснения в графика поради проблеми с ИТ мрежата. Платформата на Лондонската фондова борса също беше прекъсната, съобщи Би Би Си.

Ръчното чекиране

Глобалният срив в ИТ системите доведе до значителни проблеми в транспортния и финансовия сектор, създавайки хаос и забавяния по целия свят. Летище София успява да поддържа нормалната си работа благодарение на ръчното чекиране на пътниците и навременната реакция на екипа. Пътниците се съветват да пристигат по-рано на летищата и да следят актуализациите на своите полети чрез приложенията на авиокомпаниите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    MC HUNTER
    ТОВА Е ПАРАВАН ВСИЧКО Е НАГЛАВЕНО ЗА ДА СПРЕ ИЗЛЪЧВАНЕТО НА РЕКЛАМИТЕ МИ СЛЕД ТОЯ СРИВ И ОЗНАЧАВА ЧЕ АЛБУМЪТ МИ ЩЕ СЕ ПРОДАВА ОСНОВНО НЕЛЕГАЛНО , ЩЕ ВИ СЪДЯ ВСИЧКИ
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари