Георги Свиленски: БСП под контрола на Борисов и Пеевски

1
Георги Свиленски: БСП под контрола на Борисов и Пеевски
Георги Свиленски: БСП под контрола на Борисов и Пеевски Видео: Дарик Радио

Бившият член на партията разкрива промени в политическата ориентация на столетницата

Георги Свиленски, бивш член на БСП, изрази остри критики към настоящото ръководство на партията в интервю за предаването "Стълбището" на Дарик радио. Свиленски, който наскоро беше изключен от БСП заедно с бившата председателка Корнелия Нинова, коментира последните политически развития и промени в позицията на БСП спрямо други политически сили.

Свиленски обърна внимание на неотдавнашното изявление на Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ, в което той определи БСП като "приемлив партньор" за бъдещо управление. Според Свиленски, това е безпрецедентна промяна в реториката на Борисов:

"Петнадесет години, откакто Борисов управлява, и осем години, откакто Нинова е председател, Борисов не си е позволявал и да си помисли, че БСП може (да е партньор). Винаги казваше - имам решение на конгрес, пък и те имат решение на конгрес; те убиха дядо ми, вкараха ни в затвори и какви ли не глупости е говорил по адрес на БСП," заяви Свиленски.

Той подчерта, че само седмица след вписването на новото ръководство на БСП начело с Атанас Зафиров, Борисов е променил коренно позицията си спрямо социалистическата партия.

Свиленски изрази мнение, че тази промяна е резултат от дългогодишните усилия на Бойко Борисов и Делян Пеевски да подчинят БСП на своето влияние. Той твърди, че новото ръководство на партията е задължено на Пеевски и ще трябва да се отплаща за оказаната подкрепа:

"Защото тези хора вече са длъжни на Пеевски и те трябва да си върнат дълга, а когато си зависим, когато дължиш - изпълняваш," добави бившият социалист.

Свиленски коментира и други актуални теми, включително законодателни инициативи, в които е участвал като част от БСП. Той посочи примера със законовите промени за конфискация на автомобили на пияни и дрогирани шофьори, които според него са довели до значително намаляване на подобни инциденти, въпреки първоначалните критики.

Бившият член на БСП засегна и темата за така наречения закон за ЛГБТ пропагандата, изразявайки подкрепа за ограничаването на подобно съдържание за непълнолетни:

"Може да загубим няколко десетки-стотни електорален риск, но да спасим децата," коментира Свиленски, добавяйки, че критиките към закона се дължат на липса на осъзнаване на проблема в българското общество.

В заключение, Свиленски изрази загриженост относно бъдещата роля на БСП в политическия живот на страната, предупреждавайки, че партията рискува да се превърне в инструмент за постигане на целите на други политически фигури.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    112
    Свърши се с теб бе другарю Свиленски ! Всяко нещо има начало и край . Край за кака Корни ,край и за тебе !
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари