Георги Рачев: През уикенда започва отново топлото

0
Климатологът предвижда топло и сухо време с малка вероятност за валежи до края на месеца и началото на август
Климатологът предвижда топло и сухо време с малка вероятност за валежи до края на месеца и началото на август

Климатологът предвижда топло и сухо време с малка вероятност за валежи до края на месеца и началото на август

Климатологът проф. Георги Рачев прогнозира топло и сухо време до края на месеца, с минимална вероятност за валежи и гръмотевични бури. Според него, петък и събота ще донесат следобедни гръмотевични бури, но те ще бъдат локални и предимно в източната част на страната.

„Ние сме в един преходен период, малко по-хладно е и днес, но събота и неделя започва отново топлото“, сподели проф. Рачев в предаването „Тази сутрин“ по bTV. Очаква се температурата да се задържи висока, с максимални стойности над 30 градуса, въпреки лекото понижение при преминаването на слабо изразен студен фронт в началото на следващата седмица.

Днес още от сутринта облачността над източната половина от страната ще започне да се разкъсва и намалява, но след обяд отново ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност. Това ще доведе до краткотрайни валежи и гръмотевични бури на отделни места. Максималните температури ще варират между 27° и 32°, като в София ще бъдат около 27°.

По Черноморието също се очакват променлива облачност и локални гръмотевични бури. Вятърът ще бъде умерен до силен от север-северозапад. Планинските райони ще се радват на предимно слънчево време, но над масивите от Централна и Източна България следобед ще се развие купеста облачност с възможност за краткотрайни валежи и гръмотевици.

Прогнозата на проф. Георги Рачев сочи, че след преходния период, топлото и сухо време ще се задържи и през началото на следващия месец, предоставяйки отлични условия за почивка и разходки на открито. Въпреки локалните бури, общият климат ще бъде топъл и предимно слънчев, като препоръката е за предпазливост при възможните краткотрайни бури.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари