Георги Рачев: Идва бавен грил до 37 градуса

0
Прохладата идва от днес
Прохладата идва от днес

Прохладата идва от днес

Климатологът проф. Георги Рачев съобщи, че сутрешните температури от днес няма да бъдат толкова високи, а през следващите 40 дни денят ще намалява с 2 часа. Според прогнозите му, от петък се очаква да се установи доста топло време в България.

„Ще е горещо над цяла Европа. В България предстои лежерно сухо време. Ще влезе в ритъм 35-39 градуса. Това ще е бавен грил до 37 градуса на места,“ каза проф. Рачев пред bTV.

Очаквания за горещо време в цяла Европа

Прогнозата на проф. Рачев сочи, че горещото време ще обхване цяла Европа, като в България температурите ще достигат между 35 и 39 градуса. Това ще продължи в продължение на дни, като се очаква максималните температури да достигнат до 37 градуса на места.

Проф. Рачев уточни, че валежи практически няма да има, което ще допринесе за сухото време в страната.

Температури на морето и в Югоизточна България

На морето се очакват по-поносими температури, като максималните ще бъдат около 29 градуса в продължение на 10 дни. В Югоизточна България, обаче, максималните температури ще достигнат до 36 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари