Георги Рачев: След понеделник започва ново затопляне

0
Въпреки че предстоящият уикенд ще бъде по-дъждовен и влажен, следващият се очаква да бъде топъл и сух.
Въпреки че предстоящият уикенд ще бъде по-дъждовен и влажен, следващият се очаква да бъде топъл и сух.

Интересен факт е необичайно високата температура на морската вода

Хубаво време до средата на октомври, прогнозира проф. Георги Рачев.

Жителите на България могат да очакват приятно време поне до средата на октомври, въпреки настъпването на есента, според прогнозата на известния климатолог проф. Георги Рачев. В интервю за предаването "Тази сутрин" по bTV, той сподели оптимистични очаквания за следващите седмици.

"Хубаво време поне до 15-16 октомври, на фона на това, че сме в есента", заяви проф. Рачев, очертавайки благоприятна метеорологична картина за първата половина на месеца.

Въпреки че предстоящият уикенд ще бъде по-дъждовен и влажен, следващият се очаква да бъде топъл и сух. Днес и утре времето ще остане топло, но в неделя се предвижда леко застудяване. Валежите ще бъдат концентрирани предимно в събота.

Интересен факт, отбелязан от проф. Рачев, е необичайно високата температура на морската вода - 21 градуса, което е рядко срещано явление за този период от годината. "Морето продължава да ври от риба", добави климатологът, подчертавайки благоприятните условия за морския живот.

След понеделник, 7 октомври, се очаква ново затопляне. Прогнозите сочат, че до края на месеца температурите ще останат над нормалните за сезона. Това е добра новина за земеделските производители, тъй като в следващите 10 дни не се очакват повсеместни слани, което ще им позволи да приберат реколтата си без притеснения.

Проф. Рачев направи и смело обобщение за цялата година, заявявайки, че 2024 година вероятно ще бъде регистрирана като най-топлата от началото на метеорологичните наблюдения. Той шеговито добави, че това би могло да се промени само ако до края на годината "не дойдат белите мечки".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари