Георги Близнашки: По-добре да гледаш Рая Назарян, вместо някой урунгел

1
Моментът е критичен - при още едни избори системата ще рухне
Моментът е критичен - при още едни избори системата ще рухне Снимка: БНТ / Архив

Моментът е критичен - при още едни избори системата ще рухне

Конституционалистът и бивш служебен премиер проф. Георги Близнашки изрази остра критика към политическата ситуация в България в интервю за БНТ. Той коментира, че изборите довеждат до управление, което отразява качеството на избраните представители: "Ти тук си гласувай за простаците и си получаваш просташкото управление."

Близнашки направи саркастични забележки относно избора на Рая Назарян за председател на парламента, като я сравни с митичната спартанска царица Елена: "Рая Назарян не е спартанската царица Елена, за която се е водела Троянската война. Приятно същество, по-добре него да гледаш, вместо някой урунгел."

Коментари за Мария Габриел и политическата система

Близнашки определи Мария Габриел "като едно момиче", изразявайки съмнения относно нейния опит и компетентност. Според него, текущата политическа "сглобка" не е решение на проблемите: "Губиш изборите и получаваш цялата власт под натиск отвън."

Прогнози и предупреждения за системен колапс

Близнашки предупреди, че още едни избори могат да доведат до системен колапс: "Моментът е критичен - при още едни избори системата ще рухне. Не бих се изненадал ДПС да стане първа политическа сила." Той също така предупреди, че евентуално преминаване към президентска република ще има катастрофални последици за България и призова за намиране на решение тук и сега.

Оставката на Христо Иванов

Професорът смята, че оставката на Христо Иванов е тежък удар за Бойко Борисов: "Христо Иванов му би дузпата неспасяемо в долния десен ъгъл." Според Близнашки, Иванов десет години е заблуждавал, за да се политизира съдебната система.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    6
    Драганова
    Всъщност е прав - по добрв Рая Назарян отколкото онази опулена хлебарка Атанасов от ДеБилите
  • 6
    5
    Георги Русенски
    Ами защо не вземеш да я лизнеш.
  • 10
    4
    И тоз един измислен професор
    Не се тревожи, плужек , мафиотската система у нас няма как да се разруши.Всичко е долнопробен спектакъл за наивници.
  • 11
    3
    Анчо
    Този е класически пример за политически хамелеон!Винаги атакува президента.Може би се е прицелил в този пост!?
  • 17
    2
    Драганова
    Е тъй ще каже бивш служебен премиер, прелдожен от мафията и Бойко- много ясно! Лицето на мафията е измамно красиво, но опасно, както и мухоморката е много привлекателна, ама отровна!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари