Геополитическото напрежение изстрелва цените на петрола нагоре

0
Американските запаси надхвърлиха очакванията
Американските запаси надхвърлиха очакванията

Американските запаси надхвърлиха очакванията

Цените на петрола тръгнаха нагоре след сериозен ръст на американските запаси.

Геополитическо напрежение

В днешната азиатска търговия цените на петрола отбелязаха повишение, компенсирайки вчерашния спад. Основен фактор за това е продължаващото напрежение между Израел и "Хизбула", съобщава информационна агенция Ройтерс.

Движение на цените

Фючърсите на петрола сорт Брент от Северно море, който е определящ за европейския пазар, се повишиха с 44 цента или 0,59 на сто, достигайки 75,40 долара за барел. Същевременно, американският лек суров петрол (WTI) отбеляза ръст от 45 цента или 0,64 на сто до 71,22 долара за барел.

Седмична равносметка

За текущата седмица Брентът върви към повишение от 3,2 на сто, докато американският лек суров петрол бележи ръст от 2,9 на сто. Това идва след значителния спад от около 7 на сто през миналата седмица, породен от притесненията относно намаляващото търсене в Китай.

Американски запаси

Според данните на Агенцията за енергийна информация на САЩ, запасите от суров петрол в страната са нараснали с 5,5 милиона барела през изминалата седмица, което значително надвишава прогнозираното увеличение от 270 000 барела.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    1234
    Фалшива новина
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари