ГДБОП задържа 30 килограма марихуана на паркинг в София

0

Двама мъже са задържани

В рамките на специализирана полицейска операция, проведена вчера, служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) задържаха двама мъже в момент на предаване на наркотични вещества на паркинг в София. Акцията, която имаше за цел да пресече подготвения трафик на наркотични вещества, бе осъществена под надзора на Софийската градска прокуратура.

По време на извършените процесуално-следствени действия при условия на неотложност, в автомобила на единия от задържаните бяха намерени и иззети 28 вакуумирани пакета с общо тегло 30 килограма. Полевите тестове показаха, че съдържанието на пакетите е марихуана.

При претърсването на другия автомобил, както и на двата адреса на задържаните, бяха открити 11 600 лева и около 6000 евро. В допълнение, бяха иззети лек автомобил и четири мобилни телефона.

В резултат на операцията беше образувано досъдебно производство. С постановление на наблюдаващия прокурор на задържаните бе наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. На двамата мъже са повдигнати обвинения по член 354а от Наказателния кодекс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари