ГДБОП арестува член на международна престъпна група

0

Властите в Амстердам искат екстрадиция на задържания български гражданин

Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) осъществи успешна операция в столицата, в резултат на която бе задържан 32-годишен български гражданин, заподозрян в участие в международна организирана престъпна група. Арестът е извършен на 3 октомври 2024 година в рамките на мащабна полицейска акция на територията на град София.

Издирваният мъж е обект на европейска заповед за арест, издадена от прокуратурата в град Амстердам, Кралство Нидерландия. Той е заподозрян в извършване на тежки престъпления, включително изнудване и незаконно притежание на оръжие на територията на Нидерландия.

В хода на операцията, проведена под ръководството и надзора на Софийска градска прокуратура, бяха претърсени три адреса и два автомобила, свързани със заподозрения. На един от адресите, обитаван от задържания, служителите на ГДБОП откриха внушителен арсенал - преправен боен пистолет със заличени номера и заглушител, придружен от два пълнителя и 19 патрона. Освен това бяха иззети документи и записки, които имат отношение към разследването, както и два мобилни телефона.

Още по-шокиращи находки бяха направени на други два адреса, собственост на лице, свързано със заподозрения. Там бяха открити седем огнестрелни оръжия, включително пет пистолета и две пушки, както и впечатляващото количество от 1000 броя боеприпаси.

Задържаният е с наложена постоянна мярка "задържане под стража". Властите на Кралство Нидерландия вече са отправили искане за екстрадиция на арестувания български гражданин, за да бъде изправен пред правосъдието в страната, където е извършил престъпленията си.

Тази успешна операция е част от международно разследване и демонстрира ефективното сътрудничество между българските и нидерландските правоохранителни органи в борбата срещу организираната престъпност. Случаят подчертава важността на координираните действия в противодействието на трансграничните престъпни групи, специализирани в насилие, рекет, изнудване и убийства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари