Гърция установи чума по овцете и козите до границата с България

1
Румъния също съобщава за огнища на чума по дребните преживни животни
Румъния също съобщава за огнища на чума по дребните преживни животни

Румъния също съобщава за огнища на чума по дребните преживни животни

В североизточната част на Гърция, близо до границата с България, бяха регистрирани огнища на чума по дребните преживни животни. Според данни от гръцката държавна телевизия ЕРТ, заболяването е установено в четири стада овце и кози в префектура Еврос. Това представлява сериозен риск, тъй като регионът граничи с България и Турция.

Заразата беше установена в Гърция още на 11 юли, като първоначалните случаи бяха концентрирани в Централна, Южна и Западна Гърция. Последните огнища в префектура Еврос обаче будят особено безпокойство, поради близостта на региона до българската и турската граница. Междувременно, случаи на чума по дребните преживни животни бяха открити и в Румъния.

Според официалните протоколи, всички животни в заразените стада ще бъдат умъртвени, за да се предотврати разпространението на заболяването. Към момента не е уточнен точният брой на засегнатите животни. Ветеринарните служби в префектура Еврос са предприели спешни мерки, включващи забрана за придвижване на животни, фуражи и животновъдни продукти, както и въвеждане на дезинфекционни пунктове и ограждения.

Чумата по дребните преживни животни е сериозно заболяване с потенциално катастрофални икономически последици. От началото на епидемията в Гърция хиляди овце и кози вече бяха унищожени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...