Галя Кондева: Проблемът с продажбата на балони с райски газ е извън контрол

0
Здравният министър настоява за строги санкции и забрана за всички възрасти
Здравният министър настоява за строги санкции и забрана за всички възрасти Снимка: bTV

Здравният министър настоява за строги санкции и забрана за всички възрасти

Проблемът с продажбата на балони с райски газ е съществен и вече е излязъл от контрол, заяви служебният министър на здравеопазването Галя Кондева в предаването на bTV „Тази сутрин“. В интервюто, тя подчерта необходимостта от нови законодателни промени, за да се спре разпространението на този опасен газ.

Министър Кондева посочи, че постоянно пристигат сигнали от граждани, а медиите редовно излъчват репортажи по темата. Това подчертава сериозността на проблема с продажбата на райски газ в различни форми. „За мен лично проблемът е в контрола“, заяви тя, подчертавайки нуждата от по-строги мерки.

Сред предложените промени в закона са две основни мерки. Първата е забраната да обхване всички възрастови групи, а втората – санкциите да бъдат значително увеличени. Тези мерки, според министър Кондева, са подкрепени от всички народни представители от здравната комисия.

Тази подкрепа е дадена от всички народни представители от здравна комисия и се надявам, че ще успеят да приемат промените в зала“, добави тя. По думите ѝ, тези промени са належащи, за да се защити обществото от негативните ефекти на райския газ.

Райският газ, известен още като диазотен оксид, е химично съединение, което често се използва в медицината за анестезия и облекчаване на болката. Въпреки това, напоследък той се разпространява в балони и се продава на млади хора, което води до сериозни здравословни рискове и злоупотреби.

Министър Кондева акцентира върху факта, че липсата на ефективен контрол и слабите санкции позволяват разпространението на райски газ да процъфтява. Тя вярва, че новите законодателни промени ще помогнат за справянето с този проблем и ще предпазят обществото от потенциално опасните последици от употребата на райски газ.

Очаква се здравната комисия да обсъди предложените промени в близките дни, след което те ще бъдат представени за гласуване в парламента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Неутрален
    Някой може ли да ми обясни с какво е толкова вреден и опасен двуазотния окис /сега е много модерно да го наричат диазотен оксид/. Отровен ли е? Зависимост ли предизвиква? Все пак се ползва от над 150 години. Би трябвало да има някакви данни. За протокола, нямам никаква представа какво е да го вдишаш. Просто зъбарите ни винаги са били първобитни и не знам дали изобщо е ползван в медицината в България.
  • 1
    1
    Alèx
    ОТКРИХТЕ ТОПЛАТА ВОДА, ГОСПОЖО МИНИСТЪР! 80% ОТ МЛАДОТО РАЗВА ЛЕНО ПОКОЛЕНИЕ ГО ДИШАТ!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари