Гаф на срещата на НАТО: Джо Байдън представи Зеленски като "президента Путин"

0
Американският президент бърка имената на важни лидери на срещата на НАТО
Американският президент бърка имената на важни лидери на срещата на НАТО

Американският президент бърка имената на важни лидери на срещата на НАТО

Президентът на Съединените американски щати Джо Байдън направи две забележителни словесни грешки по време на срещата на върха на НАТО във Вашингтон, която се проведе на 11 юли 2024 година. Тези инциденти предизвикаха вълна от коментари и дискусии относно неговите когнитивни способности и готовността му за предстоящите президентски избори.

Първата грешка се случи, когато 81-годишният демократ представяше украинския президент Володимир Зеленски на сцената. Вместо да спомене името на украинския лидер, Байдън неочаквано каза: "А сега искам да предам властта на президента на Украйна, който има колкото смелост, толкова и решителност. Дами и господа, президентът Путин." Осъзнавайки грешката си, американският президент бързо се коригира, добавяйки: "Той ще победи президента Путин. Президентът Зеленски. Толкова съм съсредоточен върху това да победя Путин."

Този словесен гаф предизвика моментална реакция сред присъстващите и бързо се разпространи в социалните медии. Опонентите на Байдън от Републиканската партия не пропуснаха възможността да използват видеото на инцидента, за да повдигнат въпроси относно неговата пригодност за президентския пост.

Втората грешка се случи по-късно същия ден по време на пресконференция, когато Байдън погрешно назова своята вицепрезидентка Камала Харис като "вицепрезидент Тръмп". Този инцидент допълнително подхрани спекулациите относно менталната острота на президента.

"Вижте, не бих избрал вицепрезидент Тръмп за вицепрезидент, ако тя не беше способна да бъде президент. Нека започнем оттам," каза Байдън, очевидно смесвайки имената на Харис и бившия президент Доналд Тръмп.

Тези словесни грешки идват в критичен момент за Байдън, който се готви за предстоящите президентски избори през ноември. Неговият предизборен щаб се сблъсква с нарастващо безпокойство относно способността му да води ефективна кампания и да управлява страната за втори мандат.

Въпреки тези инциденти, Байдън получи подкрепа от някои международни лидери, присъстващи на срещата на НАТО. Френският президент Еманюел Макрон омаловажи значението на словесните грешки, определяйки ги като обичайни вербални пропуски. Макрон подчерта ангажираността на Байдън към Европа и важността на дискусиите, проведени по време на срещата на върха.

Британският министър-председател Кийр Стармър също избегна да коментира пряко пригодността на Байдън за президентския пост, вместо това фокусирайки се върху постиженията на срещата на върха под ръководството на американския президент.

От друга страна, републиканските критици бързо се възползваха от тези грешки, за да поставят под въпрос способността на Байдън да изпълнява президентските си задължения. Конгресменът Джери Карл определи гафовете като доказателство за предполагаемата неадекватност на Байдън за ролята.

В отговор на критиките, демократичният конгресмен Ричи Торес защити президента, приписвайки фокуса върху словесните му грешки на медийното внимание и разпространението на негативни наративи около президента.

Предстоящите месеци ще бъдат решаващи за Байдън, тъй като той се стреми да демонстрира своята лидерска способност и да разсее съмненията относно психическата си годност. Предизборният му екип ще трябва да намери начини да се справи с тези инциденти и да представи убедителна визия за втори мандат.

Междувременно, екипът на бившия президент Доналд Тръмп, който се очаква да бъде основният опонент на Байдън в предстоящите избори, вече прогнозира трудности за действащия президент. Джейсън Милър, близък съветник на Тръмп, коментира пред медията "Нюзмакс": "Ако той влезе, погледне формуляра и потърси репортер с предварително зададен въпрос, няма да бъде 'истински политик'. Просто ще покаже, че всичко е инсценирано и написано предварително."

Въпреки тези предизвикателства, Байдън остава оптимистичен за бъдещето и своите шансове за преизбиране. По време на пресконференцията той подчерта икономическите постижения на своята администрация, включително създаването на над 800 000 работни места в производствения сектор и общото икономическо възстановяване след пандемията.

Предстоящите месеци ще бъдат ключови за определяне на политическата съдба на Байдън и бъдещето на американското президентство. Докато словесните грешки продължават да привличат внимание, способността на Байдън да артикулира ясно своята визия за страната и да демонстрира лидерство в критични моменти ще бъде от решаващо значение за неговата кампания за преизбиране.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    15
    БайПън до 14
    Понякога от хапчетата срещу деменция имам пророчески видения,нашият Зеленски със сигурност би могъл да отиде в Москва,но само под формата на военопленник,вече там могат да го изстрелят в космоса да ходи да чисти клозетите на международната космическа станция,че много репарации ще има да плаща бандеронацистите...все пай съм първата чернокожа жена президент на САЩ,знам какво говоря поне през повечето време!
  • 3
    14
    До 4
    Много уважаеми ваше височество Бай Пън,вие може да се окажете Пророк-вашият Зеленски да отиде в Москва, в Кремъл и да изстреля Русия в космоса...
  • 1
    13
    Путин Хуйло
    Както сте се досетили,аз съм небинарния третополов джендър Путин Хуйло,който събира пари за операция за смяна на пола и е изтропал коментарчета като Фай дъ РФ и Гаден соросоид (това последното не знам защо,но ПеПеевски ага така ми каза).Иначе новината за някой си Армен Папегер е абсолютен фейк,естествено. За сметка на това обаче,ето една истинска новина: България НЕ покрепи помощ за УСрайна до победа! Мисля че много хибридни ДеБил-ПеПеруги ще получат инсулт при тази новина и мисловният им процес ще се сведе до нивото на БайПън! Ето и линк: https://glasove.com/novini/balgariya-i-drugi-darzhavi-v-nato-ne-podkrepiha-pomosht-za-ukrayna-do-pobeda
  • 4
    12
    Фък дъ РФ
    Колкото и да се пънат бандеронацистките отпадъци, резултата е винаги един и същи - разгром на УСраинската им кочина. От 1917г. насам, резултата е винаги един - купони за хляб. Много ми е забавно, как български олигофрени (от 5-те процента ДеБил-ПеПерастки електорат ), им се възхищават и ги възхваляват.
  • 5
    11
    Фък дъ УКР
    Няма по жалка креатура, подобие на държавен предстоятел, от недъгавото хомосексуално УСраинско джудженце. Тропа с къси крачета парясаното пипи, и се чуди защо нормалните му се смеят. Късото фаше, така и не разбра, че УСрайна днес не е полюс, а цирей на Света,подобно на ФАЩ на които този изкуфял подрискан памперс е начело!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари