Франция призова гражданите си да напуснат Ливан

2
Опасения от нарастваща нестабилност и ескалация на конфликта в Близкия изток
Опасения от нарастваща нестабилност и ескалация на конфликта в Близкия изток

Опасения от нарастваща нестабилност и ескалация на конфликта в Близкия изток

Френското правителство отправи спешен призив към своите граждани, пребиваващи в Ливан, да напуснат страната "възможно най-скоро". Това решение беше взето поради опасенията от нарастваща нестабилност и ескалация на конфликта в Близкия изток, съобщи "Франс прес".

В контекста на силно нестабилна ситуация в областта на сигурността отново обръщаме внимание на френските граждани, особено на тези, които преминават през Ливан, че все още има директни търговски полети с междинно кацане във Франция, и ги приканваме да вземат мерки сега, за да напуснат страната възможно най-скоро, заявиха от френското външно министерство.

Голям брой френски граждани в Ливан

По данни на консулските списъци в Ливан живеят над 23 000 френски граждани, от които 21 500 са официално регистрирани. Всяко лято през Ливан преминават и голям брой хора с двойно гражданство, което допълнително увеличава броя на френските граждани в страната. Според дипломатически източник, към края на юли в Ливан са пребивавали около 10 000 френски граждани.

Отмяна на полети и други международни препоръки

Новата препоръка на френското външно министерство идва след решението на авиокомпаниите "Еър Франс" и "Трансавиа Франс" да удължат отмяната на полетите си до Бейрут поне до 6 август, поради ситуацията със сигурността. Вчера Съединените щати и Великобритания също препоръчаха на своите граждани да напуснат Ливан, а Швеция обяви временно закриване на своето посолство в Бейрут и призова своите граждани да напуснат страната.

Опасения за военна ескалация

Опасенията за възможна военна ескалация в региона на Близкия изток се засилиха, след като Иран и неговите съюзници увеличиха заплахите си срещу Израел. Техеран, палестинската ислямистка групировка "Хамас" и ливанската "Хизбула" обвиниха Израел за смъртта на лидера на палестинското ислямистко движение Исмаил Хания, убит в Техеран тази седмица. Хания беше ликвидиран само няколко часа след като близо до Бейрут беше убит военният ръководител на ливанското движение Фуад Шукр. Израел е обвиняван и за двете нападения.

Готовност на Израел за всички сценарии

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че страната му има много високо ниво на готовност за всякакви сценарии, както отбранителни, така и нападателни. Тези коментари подчертават сериозността на ситуацията и възможността за ескалация на конфликта, която заплашва стабилността на целия регион.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    Кокорчо
    Мигом щом се ококоря,аз гъза си ще разтворя и ще давам ласки френски на Куролап Зеленски!
  • 0
    6
    Кокорчо
    Често ходя до Ливан - там се чувствам най добре ебан!
  • 0
    5
    ътре беш
    По-скоро заглавието и призивът трябва да са така: "Франция призова гражданите си да напуснат Франция"! Искаме коренното френско население да напусне Франция, за да затвърдим джендерския статут на мултикултурна-lgbt-афро Франция!
  • 0
    4
    Емо
    Исках да кажа,бягайте далече от ИЗсраел,ционистите са диваци,дрипави нещастници,пазете се!
  • -1
    3
    Фък дъ УКР
    Дано Хизбула и Хамас изрине ционистката тази сган, финасирана от ФАЩ и от престъпният Вашингтон! Куролап Нетаняху ще дели една килия с Куролап Зеленски!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари