Фалшив полицай и социален служител обра възрастни хора в Пловдив

1
Полицията задържа бивш затворник от Каварна за измами на стойност над 7000 лева
Полицията задържа бивш затворник от Каварна за измами на стойност над 7000 лева Снимка: bTV

Полицията задържа бивш затворник от Каварна за измами на стойност над 7000 лева

47-годишен бивш затворник от Каварна беше задържан, след като успя да измами и обере над 7000 лева от двама възрастни жители на Пловдив. Представяйки се последователно за социален работник и полицай, той спечели доверието на пострадалите и успя да извърши престъпленията си.

Как се разви измамата?

Първата жертва, 87-годишна жена, беше подлъгана да пусне мнимия социален служител в дома си. Тя разказа, че социални служители я посещавали редовно през последната година, което обяснява защо не е усъмнила в новия „посетител“. Жената го пуснала във входа под предлог, че той ще помогне на друга жена. След като влезе в дома ѝ, той успя да я накара да покаже наличните си пари – 230 лева, които след това открадна. След инцидента, възрастната жена сподели, че вече не пуска никого в дома си, дори и медиите, и общува с тях само през вратата.

Втората жертва

Часове по-късно измамникът се представи за полицай и ограби друг възрастен мъж от същия квартал. По същата схема той спечели доверието на жертвата и успя да се сдобие с голяма сума пари.

Предупреждение от полицията

Златка Падинкова, началник сектор измами в Главна дирекция „Национална полиция“, предупреждава, че измамниците могат да бъдат изключително обаятелни и убедителни. „Схемата е една – без значение дали по телефона или при физически контакт, винаги се стига до пари. Стигне ли се до разговор за пари, това е сигнална лампа, че се касае за измама. Без значение кой как се представя“, подчерта тя в предаването „Тази сутрин“ по БТВ. Падинкова настоя хората веднага да прекъсват подобен разговор и да не се доверяват на непознати хора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Абе
    Хора,спрете да се доверявате на тези измамници!!!!! Плачете,че нямате пари,ниски пенсии!!! Е,как става,че им давате крупни суми????
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари