Европрокуратурата повдигна обвинения на бивши кмет и областен управител на Варна

0
Разкрита е схема за 3,4 милиона евро с несъществуващо рибарско пристанище
Разкрита е схема за 3,4 милиона евро с несъществуващо рибарско пристанище Снимка: Dunavmost

Разкрита е схема за 3,4 милиона евро с несъществуващо рибарско пристанище

Европейската прокуратура в София повдигна обвинения срещу четирима души за измама с европейски средства, свързана с реконструкция на несъществуващо рибарско пристанище във Варна. Сред обвиняемите са бивш кмет и бивш областен управител на морската столица, информира NOVA.

Според разследването, четиримата заподозрени са регистрирали като рибарско пристанище терен, който първоначално е бил вписан като "скали и пясък". За целта те са монтирали няколко понтона на мястото.

Проектът за реконструкция на мнимото пристанище е на стойност 3,4 милиона евро. От тях 2,8 милиона евро е трябвало да бъдат осигурени от Европейския фонд за морско дело и рибарство, а останалите 675 475 евро - от националния бюджет на България.

Случаят е бил докладван на Европейската служба за борба с измамите (OLAF), която е оказала съдействие в хода на разследването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    опаа
    А къде е батко?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари