Eвакуираха 1000 туристи заради пожар в италиански курорт

1
Силен вятър усложнява гасенето на огъня
Силен вятър усложнява гасенето на огъня

Силен вятър усложнява гасенето на огъня

Пожар избухна в италианския туристически курорт "Виесте" в региона Пулия, което доведе до евакуацията на около 1000 туристи. Огънят е избухнал в гориста местност на залива "Сан Феличе", близо до туристическо селище с квартири и къмпинг. Силният вятър, който тласка пламъците към селото, е основната причина за евакуацията.„Ситуацията е критична“, коментира кметът на Виесте Джузепе Нобилети.

Евакуация и мерки за безопасност

Според информация от италианската пожарна, евакуацията е засегнала три големи хотела - "Residence Gattarella", "Hotel Portonuovo" и "Hotel Gargano". Туристите са преместени в аварийни убежища, включително в спортна зала в центъра на Виесте. Пожарът е блокирал крайбрежния път, свързващ Виесте с Матината, както и няколко по-малки пътища в региона.

Гореща вълна и пожари в Италия

Многобройни малки пожари избухват почти ежедневно в Италия, особено в южната част и на островите, докато цялата страна е засегната от гореща вълна. На 17 юли двама пожарникари загинаха край град Матера в региона Базиликата, съседен на Пулия.

Препоръки към жителите и туристите

Властите призовават всички да следват инструкциите на местните власти, включително евакуационните заповеди. Препоръчва се също така да се събират основни вещи, включително идентификационни документи и важни правни и пътни документи, в леснодостъпна "чанта за спешни случаи". Хората с хронични респираторни заболявания трябва да бъдат особено внимателни, тъй като димът може да влоши състоянието им.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари