Еманюел Макрон търси съвети от Оланд и Саркози в опит да излезе от безизходицата

0
Френският президент планира да се срещне и с бившия премиер социалист Бернар Казньов
Френският президент планира да се срещне и с бившия премиер социалист Бернар Казньов Снимка: АП / БТА / Архив

Френският президент планира да се срещне и с бившия премиер социалист Бернар Казньов

Президентът на Франция Еманюел Макрон ще се консултира утре със своите предшественици Франсоа Оланд и Никола Саркози, в стремеж да намери изход от политическата безизходица, в която е попаднала страната, съобщават медиите, предаде ДПА.

Според източници, близки до бившите лидери, Макрон планира също така среща с бившия премиер социалист Бернар Казньов, който ръководеше правителството по време на мандата на Оланд от декември 2016 г. до май 2017 г. Някои медии предполагат, че Казньов може отново да се включи в надпреварата за премиерския пост.

Месец и половина след предсрочните парламентарни избори във Франция Макрон все още не е назначил нов министър-председател, а перспективите за сформиране на стабилно управляващо мнозинство остават мрачни.

Изборите доведоха до неочакван триумф на левия алианс "Нов народен фронт", който изпревари центристите на Макрон и крайнодесните сили на Марин Льо Пен, въпреки прогнозите за тяхна победа. Въпреки това, нито една от политическите сили не успя да осигури абсолютно мнозинство.

Левият алианс многократно изрази амбицията си за управление, но Макрон категорично отхвърли възможността за съставяне на правителство с тях, изтъквайки, че подобен кабинет би бил свален чрез вот на недоверие.

Въпреки проведените няколко кръга от консултации между Макрон и различните партии, остава неясно как може да се сформира стабилно правителство във Франция. Коалициите са рядкост в страната, което допълнително усложнява процеса по формирането на ефективен кабинет, отбелязва ДПА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    10
    Фък дъ УКР
    Аз съм ебания в гъза куролап мартинчо и в "Куролап Зеленски Вулвин" - "късото фаше", "мършата на Азия", "кенефът на Севера", "Клоаката на Евразия", "Боклукът на човешка цивилизация", "Утайката на УСрайна", виждам очкава да му паркират в задния олабен мръсен хохълски двор, една "рязана" тактическа ракета. Ще си спести ботокса за няколко месеца при тази здравословна манипулация
  • -1
    9
    Фък дъ РФ
    До "ДядоЕб Вулвин" - "късото фаше", "мършата на Азия", "кенефът на Севера", "Клоаката на Евразия", "Боклукът на човешка цивилизация", "Утайката на пРоссия", виждам очкава да му паркират в задния олабен мръсен руски двор, една "рязана" тактическа ракета. Ще си спести ботокса за няколко месеца при тази здравословна манипулация
  • 3
    8
    Бабоеб Макрон
    Накрая ще дам на дядо Бриджит да ми намести аналната чакра със страпона белким се сетя как да постъпя най мъдро като усетя дебелия до сливиците.....
  • 1
    7
    Фък дъ УКР
    Аз съм анално олабеният смрадлив бесарабски пепераст мартинчо и си измислям историйки как някаква сграда на руското правителство горяла,а то всъщност гори щаба на бандеронацистите на курвата зеленски в киев хахахах
  • -2
    6
    Фък дъ РФ
    Нямам никаква идея, кой трябва да е "мартинчо", но много добре знам че гори сградата на руското правителство на 3 км от Кремъл, и всичко се развива според очакванията!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари