Еманюел Макрон: Ален Делон беше френски монумент

3
Френският държавен глава отдаде почит на актьора
Френският държавен глава отдаде почит на актьора Снимка: Facebook / Еманюел Мкарон

Френският държавен глава отдаде почит на актьора

Френският президент Еманюел Макрон отдаде почит на големия френски актьор Ален Делон, който почина на 88-годишна възраст. В съобщение, публикувано в социалната мрежа "Екс", президентът подчерта значимостта на легендарните роли, изиграни от Делон, които са оставили незаличима следа в световното кино.

Макрон посочи, че Ален Делон е въплътил образи като този на господин Клайн, Роко, Гепардът и Самурая, които са накарали света да мечтае и са докоснали милиони зрители. "Той предостави незабравимото си лице, за да преобърне живота ни с главата надолу", отбеляза президентът, отдавайки почит на артистичния гений на Делон.

Ален Делон, известен с меланхоличната си харизма, е символ на френската култура и кино. В допълнение към своята популярност и магнетизъм, актьорът е оставил дълбок отпечатък в сърцата на феновете си, както във Франция, така и по целия свят. Френският президент го определи като "повече от звезда", като го нарече "френски монумент".

Макрон подчерта, че Делон е съчетавал в себе си едновременно мистериозност и популярност, което го е направило уникален сред актьорите от неговото поколение. С кариера, обхващаща десетилетия, Делон остава един от най-емблематичните актьори на 20-ти век.

Смъртта на Ален Делон е голяма загуба за френското и световното кино, като неговата работа ще остане завинаги вписана в историята на седмото изкуство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Путин Хуйло
    Велик актьор = Ален Делон Тъп бабоеб = Манюел Макрон
  • 0
    2
    до 1
    По-скоро е дяоеб, защото първата "дама" на Франция е травестит - мъж, който се прави на жена.
  • 2
    1
    Бабоеб Макрон
    А аз съм френски бабоеб
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари