Екстремни температури в Гърция

0
Гърция е обхваната от продължителна гореща вълна, която ще продължи до края на месеца
Гърция е обхваната от продължителна гореща вълна, която ще продължи до края на месеца

Гърция е обхваната от продължителна гореща вълна, която ще продължи до края на месеца

Метеоролозите прогнозират рекордни температури, като максималните ще достигнат 42-44 градуса по Целзий, главно в Западна Гърция и Пелопонес. Това е сериозно предизвикателство както за местните жители, така и за туристите, които са в страната.

Рекордно топъл юни и притеснителни пожари

Юни месец се оказа най-топлият от 1960 година насам, което е допринесло за значителен брой пожари в страната. През последната седмица температурите са надхвърляли 40 градуса по Целзий, създавайки опасни условия за възникване на нови пожари и затруднения за борбата с тях.

Мерки за безопасност и климатизирани помещения

На територията на страната функционират множество климатизирани помещения, където всеки може да се охлади. Здравните власти също така публикуваха редица предписания за запазване на здравето по време на горещините. Основните препоръки включват избягването на слънчеви бани и тежка физическа дейност, както и носенето на леки, удобни и светли дрехи от естествени материали и шапки.

Важни съвети за предпазване от жегата

Здравните експерти съветват да се избягва излагането на пряка слънчева светлина, като се препоръчва престой на сенчести и прохладни места. Също така, е важно да се консумират много течности, за да се предотврати обезводняването. Лекарите подчертават, че е от съществено значение да се следят симптомите на топлинен удар, които включват главоболие, замайване, мускулни крампи и гадене.

Според прогнозите на метеоролозите, горещата вълна ще продължи до края на месеца, което ще наложи допълнителни мерки за справяне с екстремните условия. Очаква се, че температурите ще останат високи, като особено тежки ще бъдат условията в Западна Гърция и Пелопонес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари