Еколози: Самолетно екологично гориво причинява рак

0
Според еколозите живеещите до производствената база ще са изложени на токсични химикали
Според еколозите живеещите до производствената база ще са изложени на токсични химикали

Според еколозите живеещите до производствената база ще са изложени на токсични химикали

Рискът е цели 250 000 пъти повече от това, което ЕРА обикновено допуска при одобряване.

Агенцията за опазване на околната (ЕРА) среда смята, че замърсяването от "щадящо климата" гориво ще е толкова токсично, че ще увеличи значително заболеваемостта от рак, пишат The Guardian и ProPublica, цитирани от Dir.bg.

Агенцията обаче е допуснала строежа на инсталацията. Става дума за гориво за реактивни самолети, което е добито от рециклирана пластмаса. Технологията е дело на Chevron и компанията възнамерява да стартира производство в най-скоро време.

Според еколозите, живеещите в близост до производствената база ще са изложени на изключително токсични химикали. Рискът те да развият рак е цели 25%.

Парадоксално, ЕРА е одобрила проекта, въпреки собствените си изчисления и дори не е осъществила всички необходими проучвания.

Предложени като част от отговора на администрацията на Байдън на глобалната климатична криза, биогоривата, получени от пластмаса, на пръв поглед изглежда добро решение. Те едновременно могат да намалят застрашителните размери на пластмасови отпадъци и да ограничат добива на петрол.

Но реалността е много по-мрачна. Разследването на The Guardian и ProPublica установява, че процесът, чрез който пластмасата се разгражда, може да доведе до емисии, които всъщност са по-лоши за околната среда от изгарянето на изкопаеми горива.

Заводът на Chevron ще се разположи в град Паскагула, който е с почти 100% чернокожо население. Предвид все по-добре документираните реалности на екологичния расизъм, експертите, с които разговаряха новинарските издания, изразиха сериозни опасения.

Рискът от рак е цели 250 000 пъти повече от това, което ЕРА обикновено допуска при одобряване.

Репортерите на изданията се свързаха с Мария Доа. Тя е ветеран от ЕРА, която сега е старши директор на химическата политика в фонда за защита на околната среда. По думите ѝ тя категорично не би позволила завода, ако още работеше в ЕРА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Русенец
    Преди две-три седмици по улица Чипровци, близо до училището , падна високо изсъхнало дърво през деня и , слава Богу, не...
  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...