Екоинспекцията извършва оценка на околната среда в района на взривения склад

0
Резултатите от анализите ще бъдат оповестени публично
Резултатите от анализите ще бъдат оповестени публично

Резултатите от анализите ще бъдат оповестени публично

След сигнал за възникнал пожар и авария в склад за фойерверки в град Елин Пелин, Регионалната инспекция по околната среда и водите – София (РИОСВСофия) незабавно изпрати екип на място, за да оцени въздействието на инцидента върху околната среда.

Мобилна лаборатория ще изследва качеството на въздуха

Екипът на РИОСВ - София пристигна на мястото на инцидента, за да извърши подробен оглед на района. Основната задача е да се оцени въздействието на пожара и евентуалното замърсяване, причинено от изгарянето на фойерверките и другите материали, съхранявани в склада. За целта на място ще бъде разположена мобилна лаборатория, която ще изследва качеството на въздуха в района.

Резултати от анализите ще бъдат оповестени публично

Резултатите от изследванията на качеството на въздуха ще бъдат оповестени публично веднага след като бъдат получени. Това ще даде яснота на местните жители и обществеността за състоянието на околната среда след инцидента и дали са необходими допълнителни мерки за обезопасяване на района.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари