ЕК: Да насочим средства за укрепване на българо-турската граница

1
Необходимо е подобряване на външните граници на ЕС за овладяване на потока от незаконни мигранти
Необходимо е подобряване на външните граници на ЕС за овладяване на потока от незаконни мигранти Снимка: БНР / архив

Необходимо е подобряване на външните граници на ЕС за овладяване на потока от незаконни мигранти

Това отбелязва председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в писмо до европейските държавни и правителствени ръководители в навечерието на насроченото за февруари извънредно заседание на Европейския съвет, предаде БТА.

Трябва да бъдат насочени средства от ЕС за укрепване на състоянието на границите; българо-турската граница трябва да бъде приоритет, в който да се включат държавите от ЕС, които желаят, допълва тя в писмото си от осем страници.

Изброени са общо 15 мерки, които да доведат до по-поносимо положение с притока от мигранти. Сред тези мерки са повишаване на усилията за връщане на незаконно пристигналите в ЕС, регистрирането на всеки един от тях, разселването им на доброволна основа, преговори със страните, откъдето те са пристигнали. Председателят на ЕК предлага държавите от ЕС взаимно да признават решенията за връщане на мигрантите, които нямат основание да останат в Европа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари