Джо Байдън: Ще се оттегля, ако ми бъде открито заболяване

0
Президентът на САЩ за първи път заяви в интервю какво може да го откаже от предизборната борба
Президентът на САЩ за първи път заяви в интервю какво може да го откаже от предизборната борба Снимка: Джо Байдън / Facebook

Президентът на САЩ за първи път заяви в интервю какво може да го откаже от предизборната борба

В разгара на политическите спекулации и нарастващото напрежение около предстоящите президентски избори в Съединените американски щати, настоящият президент Джо Байдън направи изненадващо откровено изявление относно бъдещето си в политиката. В ексклузивно интервю за Black Entertainment Television (BET), 81-годишният държавен глава за първи път разкри какво би могло да го накара да се оттегли от надпреварата за Белия дом през 2024 година.

"Ще се оттегля, ако ми бъде открито заболяване, ако лекарите кажат, че имам проблем", сподели Байдън пред водещия на BET. Това изявление идва в момент, когато здравословното състояние на президента е обект на засилено обществено внимание и спекулации.

Интересът към здравето на Байдън се изостри допълнително, след като стана известно, че известен специалист по болестта на Паркинсон е посетил Белия дом шест пъти през последните месеци. Тази информация предизвика вълна от въпроси и догадки относно здравословното състояние на президента. Въпреки това, прессекретарят на Белия дом категорично отрече Байдън да страда от болестта на Паркинсон или да се лекува от нея.

Според официалните записи на Белия дом, достъпни за обществеността, доктор Кевин Канард, невролог специализиран в лечението на Паркинсон, е посетил президентската резиденция осем пъти в рамките на осем месеца - от август 2023 година до март 2024 година. Тези посещения включват среща с личния лекар на президента, доктор Кевин О'Конър, в клиниката на резиденцията през януари.Въпреки настояванията на журналистите, говорителят на Белия дом Карин Жан-Пиер отказа да потвърди или отрече посещенията на доктор Канард, позовавайки се на правото на поверителност на посетителите. Това предизвика допълнителни въпроси, тъй като имената на посетителите, включително това на доктор Канард, са публично достъпни в регистрите на Белия дом.

Президентът Байдън, от своя страна, изглежда не се притеснява от въпросите относно възрастта си. Напротив, той вижда своите 81 години като предимство в политическата арена. "Честно казано, смятам, че единственото, което носи възрастта - това е повече мъдрост", заяви той в интервюто за BET.

Байдън подчерта, че през четирите години на своето управление е доказал способността си да изпълнява президентските задължения ефективно. "Показах, че знам как да изпълнявам задълженията си. Но и още много предстои и затова не искам да се отказвам", добави той, демонстрирайки решимост да продължи политическата си кариера.

Изявленията на президента идват в момент на нарастващо напрежение в американската политика. Неотдавнашният опит за покушение срещу бившия президент Доналд Тръмп, основен политически опонент на Байдън, допълнително изостри обстановката. В редки обръщение от Овалния кабинет, Байдън осъди опита за покушение, призовавайки за единство и спокойствие в тези трудни времена.

Междувременно, кампанията на Байдън се сблъсква с предизвикателства, особено по отношение на подкрепата от афроамериканската общност. Последните проучвания показват спад в подкрепата за Байдън сред чернокожите избиратели в ключови щати в сравнение с предишните избори. В отговор на това, кампанията на президента засилва усилията си за ангажиране на афроамериканската общност чрез целенасочени послания и увеличени инвестиции в програми за връзки с обществеността.

Въпреки предизвикателствата, Байдън остава решен да продължи своята мисия. Той подчертава важността на опита и мъдростта в управлението на страната, особено в светлината на критичните въпроси като правото на аборт и бъдещите назначения във Върховния съд.Докато политическата надпревара се нажежава, американците и светът наблюдават с интерес развитието на ситуацията. Здравето и възрастта на Байдън несъмнено ще останат горещи теми в предстоящите месеци, докато страната се подготвя за още един исторически избор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    8
    Бай дън
    е твърде далеч от реалността.И това чудо невиждано и нечувано иска да управлява света.Той със със себе си не може да се справи.
  • 12
    7
    Путин Хуйло
    Аз също се надявам Алцхаймер Джо БайПън да продължи да е начело на ФАЩ - никой никога не е превръщал тази държава в такова посмешище колкото дедо Джо хахаха
  • 9
    6
    enrkw
    Дементният диктатор байдън: ще се оттегля, ако ми бъде открито заболяване Не, не, не! Категорично не сме съгласни! Дано не помниш думите си! Искаме да президент на сащ - "до последния усраинец"! Никакво отказване, искаме да продължиш да ръководиш сащ!
  • 8
    5
    Горд лайНАТОвец
    "Мислех да пръдна ама се насрах" - президент Алцхаймер Джо БайПън. "Не знам за руски купони за хляб,но в САЩ една трета от населението кара на фентанил и купони за храна" - вицепрезидент Камила Харис
  • -5
    4
    Горд НАТОвец
    "Манията за величие на Русия винаги приключва с купони за хляб." - Президент Джо Байдън.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари