Джо Байдън: Изпращаме противоракетната отбранителна система за защита на Израел

0
Американски военни ще оперират с високотехнологична система за прехващане на балистични ракети
Американски военни ще оперират с високотехнологична система за прехващане на балистични ракети Снимка: Джо Байдън / Facebook

Американски военни ще оперират с високотехнологична система за прехващане на балистични ракети

САЩ изпращат модерна противоракетна система в Израел за защита срещу иранските атаки.

Съединените американски щати обявиха днес решението си да разположат в Израел противоракетната отбранителна система за прехващане на балистични ракети THAAD (Terminal High-Altitude Area Defense). Това действие е част от усилията на САЩ да подкрепят израелската противовъздушна отбрана срещу потенциални ракетни нападения от страна на Иран.

Американски военни ще оперират с THAAD в Израел

Важно е да се отбележи, че системата THAAD ще бъде обслужвана от американски военнослужещи, което подчертава директната ангажираност на САЩ в защитата на своя близкоизточен съюзник. Президентът на Съединените щати Джо Байдън изрично подчерта, че изпращането на тази система е "за защита на Израел".

Разширяване на възможностите за противовъздушна отбрана

Говорителят на Пентагона Пат Райдър коментира значението на това решение, заявявайки:

"Това е част от стъпките за подпомагане, които американската армия прави през последните месеци, за да подкрепи отбраната на Израел и за да защити американските граждани от атаките на Иран и приближените на Иран групировки."

Райдър допълни, че разполагането на THAAD ще разшири диапазона на действие на израелската противовъздушна отбрана, което ще повиши значително способността на страната да се защитава от въздушни заплахи.

Реакция от Иран

Иранският външен министър Абас Арагчи реагира остро на решението на САЩ, заявявайки по-рано днес, че Съединените щати "излагат на опасност живота на своите военнослужещи, като ги пращат да действат с американските противоракетни системи в Израел".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Мухахахахаха
    До 1 Лапай пишката, после ще говорим глупости!
  • 0
    1
    Спонсор
    КО СТАНА СЪС САНКЦИЙТЕ, БАЙ ДРЪНЕ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари