Джевдет Чакъров: Завеждам дело срещу Хамид Хамид

0
Председателят на ДПС ще съди депутата за обида и клевета
Председателят на ДПС ще съди депутата за обида и клевета Снимка: ДПС

Председателят на ДПС ще съди депутата за обида и клевета

Председателят на ДПС Джевдет Чакъров завежда дело за обида и клевета срещу депутата Хамид Хамид.

На 17 юли председателят на ДПС Джевдет Чакъров обяви, че ще заведе дело за обида и клевета срещу своя колега, депутата Хамид Хамид. Поводът за това решение са изказванията на Хамид Хамид в национален ефир на 15 юли, които според Чакъров представляват груби обвинения и клевети.

Чакъров уточни в своята публична позиция: „Във връзка с твърдения на лицето Хамид Хамид, изказани при негово участие в предаване на национална електронна медия на 15 юли т.г., че се „правя на хуманист, на лекар, на хрисим, а притискам хората и ги заплашвам“, както и че „имам бизнес с енергиен и застрахователен олигарх“ обявявам публично, че ще заведа дело за обида и клевета срещу него. Адвокатите ми вече подготвят необходимите документи.“

Тази реакция на Чакъров е свързана с по-широкото напрежение в парламентарната група на ДПС, което стана очевидно в последните седмици. На 3 юли ДПС гласува по проекта за правителство на ГЕРБ - СДС с премиер Росен Желязков, което допълнително нагнети обстановката в партията.

На 15 юли в национален ефир Хамид Хамид отправи сериозни обвинения към Чакъров, заявявайки, че той се представя за хуманист и лекар, докато в същото време притиска и заплашва хора. Хамид също така обвини председателя на ДПС, че има бизнес връзки с енергиен и застрахователен олигарх, което според него поставя под съмнение моралните принципи на Чакъров.

В същото време, по-рано днес още един депутат от ДПС, Хюсни Адем, положи клетва като народен представител. Адем зае мястото на Филиз Хюсменова, чиито пълномощия бяха прекратени след нейната оставка. Това беше съобщено от председателя на Народното събрание Рая Назарян в началото на днешното пленарно заседание.

С тази промяна, парламентарната група на ДПС сега включва 22 народни представители. Миналата седмица партията изключи 17 депутати от своите редици, а четирима напуснаха по собствено желание. Днес още един депутат се отлюспи от парламентарната група.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Даже, джав
    а милионните ти откъде са, (не)драги?
  • 0
    4
    Защо им давате
    медийно пространство за махленските им ежби. Да се съдят, ако щат, не ми дреме.
  • 0
    3
    Тоя е наглец!
    Да, наглец е! Пък и много бил "докачлив" бе, ти да видиш нахалство, безочие и цинизъм! Ами, откъде са ти милионите бе, Чакъре?! От небето ли паднаха?! Я бягай с ибирка в сараите да подмиеш задника на началника си, че бил тръгнал за клозета, пък Данчо Кирияк Стефчов Ментата в момента бил зает и не може той да свърши тази работа, на която е свикнал и която върши вече 25 години!
  • 1
    2
    Юсуф
    Аби бурда булгаристан бе да ви закриват да остават 50 депутата и като не ви харесва на Станбул гитти нагли до безобразие!
  • 3
    1
    Уфффф,
    Бе какво ни занимавате с тия гьотверени?!! Нека си бъркат по сфинктерите, то им е присъщо на етноса, само да не пищят по медиите като изнасилени тийнейджъри!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари