Джевдет Чакъров: Никой не може да отнеме марката ДПС

0
В декларация учредители и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган Снимка: Пресцентър на ДПС Доган

В декларация учредители и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган

Председателят на Движението за права и свободи (ДПС), доцент доктор Джевдет Чакъров, проведе национална среща с учредители, основатели и доайени на партията. По време на събитието бяха обсъдени актуалната политическа обстановка в страната и вътрешнопартийните въпроси.

В своето обръщение към присъстващите Чакъров подчерта значимостта на партийното единство:

"Никой не може да отнеме марката ДПС, защото тя е на всички нас и заедно ще запазим единството на общността под ръководството на Ахмед Доган", заяви той.

Лидерът на ДПС изрази загриженост относно текущата политическа ситуация в България, определяйки я като "сериозна политическа криза". Въпреки това, той изрази оптимизъм за бъдещето на партията:

"Ситуацията в партията ни притеснява, но ние имаме силите и потенциала, имаме идея и кауза и ни дава оптимизъм да запазим партията ни. Да начертаем хоризонта и да възстановим пулса на структурите", добави Чакъров.

Председателят на ДПС подчерта ролята на партията в преодоляването на настоящите предизвикателства пред страната: "На ДПС се пада отново честта да изведе страната от тези кризи". Той критикува комуникацията със служебното правителство, намеквайки за проблеми в управлението на държавата.

Чакъров изрази безпокойство относно нарушаването на политически и човешки норми в обществото: "Погазват се не само политически норми, а и човешки. Прекрачват се всякакви човешки измерения. В момента някои хора си мислят, че това е даденост".

Относно решенията на Върховния административен съд (ВАС), Чакъров коментира, че те се изпълняват, но изрази несъгласие с аргументите, използвани при вземането им: "Съдът взима решения с аргументи, които ги няма никъде в изборния кодекс и закона".

В заключение, председателят на ДПС призова за активна работа в защита на демокрацията в България на предстоящите избори на 27 октомври.

На срещата присъстваха редица народни представители от ДПС, включително Севим Али - член на Централното оперативно бюро, Хайри Садъков, Фатме Рамадан, Анджей Джандев, Хабибе Расим, Димитър Николов, Ешереф Ешереф, Хюсни Адем, Мехмед Салим, Ердуан Мехмед, Едис Даудов и Юсеин Вейселов.

Декларация на учредителите и доайените на ДПС

В рамките на срещата бе приета декларация от учредителите и доайените на ДПС, в която се изразява:

  1. Притеснение от състоянието на държавата и намесата на правораздавателните органи в политическия живот.
  2. Загриженост за загубата на доверие на гражданите към политическата система и държавните институции.
  3. Критика към пасивността на останалите политически сили.
  4. Подчертаване на ролята на ДПС в мирния преход и развитието на демокрацията в България.
  5. Признание за допуснати грешки в миналото, но акцент върху необходимостта от запазване на партията и достойнството на лидера Ахмед Доган.
  6. Твърда подкрепа за лидера Ахмед Доган и "Автентичното ДПС".
  7. Призив за мобилизация на членовете и симпатизантите на ДПС за предстоящите избори на 27 октомври.

Декларацията завършва с призив към всички, които подкрепят каузата на ДПС, да се обединят за успешното представяне на партията на предстоящите избори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Наблюдател
    направо началниците ви ,ви разпиляха.додеяло им е от вас.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари