Джейхан Ибрямов: Очаквам групата на Пеевски да намалява още

1
ДПС е жив организъм, заяви независимият член на парламента
ДПС е жив организъм, заяви независимият член на парламента Снимка: БНР

ДПС е жив организъм, заяви независимият член на парламента

Бившият депутат от ДПС и настоящ независим член на парламента Джейхан Ибрямов изрази пред Българското национално радио (БНР) увереност, че групата на Делян Пеевски в ДПС ще намалява. Той подчерта, че това ще бъде личен, морален акт на неговите колеги от партията.

"Процесите в ДПС са динамични, но еднопосочно динамични и то в полза на ДПС," заяви Ибрямов, като добави, че политиците трябва да се стараят да съставят правителство, което да изведе България от политическата криза. Според него, изборите не са решение, но създават предпоставки за правителство, а диалогът между партиите е от съществено значение.

"Трябва да се постараем политиците, които са загрижени за бъдещето на България и които мислят за състоянието на българите, да се състави правителство, което да изведе България и българския политически живот от кризата," коментира той. Ибрямов посочи, че всички партии, освен "Възраждане", са приемливи партньори за диалог.

В интервю за предаването "Неделя 150" по БНР, Ибрямов подчерта важността на колективния принцип в ДПС и предупреди за опасността от заиграването с етническата карта. Той акцентира, че автентичните членове на ДПС не допускат подобен език на говорене и противопоставяне.

"ДПС е ДПС и лидерът на ДПС е основателят на нашата партия – Ахмед Доган," заяви Ибрямов. Той поясни, че ДПС е жив организъм, в който колективното начало е в основата на успеха. Според него, когато принципите на колективното вземане на решения се нарушават, това води до изкривявания в политическия живот.

Ибрямов също така коментира, че Делян Пеевски като председател на ДПС трябва да се съобразява с колективния принцип и споделената отговорност при вземането на решения. Той отбеляза, че имунната система на партията винаги е сработвала в такива ситуации.

"Заиграването с етническата карта е много опасно," предупреди Ибрямов. Според него хора без чисти политически убеждения развяват етническата карта, докато автентичните членове на ДПС се противопоставят на такъв език.

Ибрямов изрази недоволството си от това, че партията понякога се управлява като търговско дружество, което според него е недопустимо. Той добави, че колективното тяло на ДПС ще продължи да работи в пълнота и ще възпроизведе съответните решения.

"Някои бяха привиквани, други бяха подлагани на телефонни разговори да не правят такива призиви, да не излизат с такива декларации," сподели Ибрямов, като благодари на областните структури за подкрепата им.

Ибрямов обясни, че е гласувал против правителството, предложено от ГЕРБ - СДС, защото не е провеждан никакъв дебат по темата. Той подчерта, че без провеждането на дебат е нормално да не подкрепиш кабинет, когато не знаеш за какво точно ще гласуваш.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Калоян
    Амет Доган се увлече с трупането на имане и се заигра с Магнитния, но взе че изтърва малко етническия вот и се обърна прекалено към купения. Преди 15 години плашеше електората с това, че лошите българи пак ще им сменят имената и ще ги изселват, сега ще ги плаши с това как ги превземат отвътре българите.... но късно е либе за китка. Електората който толкова много плашиш вече е друг, млади хора които знаят истината и не искат да гласуват са вас
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...