Две съдийки встъпиха в длъжност в Районен съд - Русе

3
Това са Антоанета Абрашева и Милена Трифонова
Това са Антоанета Абрашева и Милена Трифонова Снимка: Dunavmost

Това са Антоанета Абрашева и Милена Трифонова

На 15 юли 2024 г. Антоанета Абрашева и Милена Трифонова официално встъпиха в длъжност като съдии в Районен съдРусе. Събитието се състоя в присъствието на колегите им от съдебната система и представители на медиите.

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, изпълняваща функциите на Висш съдебен съвет, назначи Абрашева и Трифонова след успешното им представяне в конкурса за първоначално назначаване на длъжностсъдия“. Това решение бе обявено от пресцентъра на Окръжен съдРусе.

Професионални постижения и кариера

Антоанета Абрашева завършва висшето си юридическо образование в Русенски университет „Ангел Кънчев“ през 2009 г. Кариерата ѝ започва като публичен изпълнител, а от февруари 2018 г. заема длъжността „съдебен помощник“ в Окръжен съдРусе. Нейният професионален опит и отдаденост към работата я направиха естествен избор за новата ѝ позиция като съдия.

Милена Трифонова също е възпитаник на Русенски университет „Ангел Кънчев“, където завършва висшето си юридическо образование през 2004 г. Тя започва кариерата си като юрисконсулт в частния сектор, след което преминава в Община Русе. От 2021 г. Трифонова заема длъжността „съдебен помощник“ в Окръжен съдРусе. Нейният богат опит в различни сфери на правото допринася за назначаването ѝ като съдия в Районен съдРусе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    26
    Учуден
    До 25 Почти всички "университети" в България, разчитат на една група преподаватели. РУ не прави изключение. Факултетите в РУ извън инженерните специалности - Право и Икономика, разчитат на гостуващи преподаватели, но това не прави специалностите девалвирали. Не разбирам, защо сме се захванали да оплюваме РУ, когато 90% от "университетите" в България правят точно това, което прави и РУ. Ето конкретен пример - така нареченият Великотърновски "университет", благодарение на русенските кадри от РУ развива нови специалности. - "Проф. Ангел Смрикаров и Стоянка Смрикарова ще бъдат удостоени с почетни звания на Великотърновския университет. Двамата имат съществен принос за създаването на специалността “Компютърни науки” и катедрата “Компютърни системи и технологии” във Факултета по математика и информатика. С решение на Академичния съвет на Ангел Смрикаров ще бъде присъдено званието “Почетен професор на Факултет “Математика и информатика”. "
  • 2
    25
    До десети и единадесети
    Ако ВИММЕС има някакъв рейтинг, то това е благодарение на ВИММЕС. Иначе така наречения Русенски университет е пародия на такъв извън инженерните специалности. Всички други факултети бълват само дипломи и всичко зависи дали съответният студент има желание нещо да научи и да се образова или кара само за диплома. Познавам юристи завършили РУ, които заработват като портиери, охрана, заварчици и всякакви други. Е има и няколко изключения, които се реализират успешно. А то наглеца, питащ за степента на образованието, мога да го успокоя, всичките ми дипломи са за магистър и със сигурност са значително повече от твоите
  • 1
    24
    ДО Муха-ха
    Види се, не си запознат с историята на "университета", който си завършил - по едно време се беше назовал ВТУ, което не значи Великотърновски утиверситет, а Висше техническо училище...
  • -1
    23
    Възмутен Въпрос
    Аз съм хомосексуалният бесарабски циганин,който осмърдява коментарника от сутрин до вечер с цел да събера за операция за смяна на пола - последните три коментара са мои - и аз като моят идол Кирчо Тъпото завърших помощно училище за умствено недоразвити индивиди,но неговото беше към Харвард,а моето беше филиал на русенския университет
  • 7
    22
    Мухахахахаха
    До 17 Види се, че имаш "вишУ" от ВТУ-то, с една лека подробност, че зад абревиатурата "ВТУ" се крие Великотърновският Университет
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари