"Дунав" започна тренировки с малчугани в детските градини

0
Инициативата цели да разпали интереса им към футбола от ранна възраст
Инициативата цели да разпали интереса им към футбола от ранна възраст Снимка: Асен Игнатов / Архив

Инициативата цели да разпали интереса им към футбола от ранна възраст

Футболен клуб "Дунав" (Русе) предприема нова стъпка в развитието на детския спорт, като започва организирани тренировки в детски градини. Инициативата цели да привлече повече деца към активен начин на живот и да разпали интереса им към футбола от ранна възраст.

Диян Димов, председател на Управителния съвет на клуба и дългогодишен капитан на "драконите", сподели пред Българската телеграфна агенция (БТА) целите на проекта: "Целта на първо място е да спечелим, да запалим, повече деца за спорта и в частност за футбола. Естествено, ако родителите им и самите те най-вече покажат желание и решат, ще са добре дошли след това в детско-юношеската ни школа".

Програмата предвижда петима треньори от "Дунав" да провеждат занимания два пъти седмично в няколко детски градини в Русе и околността. Заниманията ще се провеждат по предварително изготвен график в детските градини "Звездица", "Здравец", "Незабравка", "Пинокио", "Пролет" и "Снежанка" в град Русе, както и в детска градина "Райна Княгина" в село Мартен.

Александър Маринов, един от треньорите, участващи в инициативата, разкри пред БТА повече детайли за програмата: "Поставили сме си за цел за начало да обхванем от 100 до 150 деца. Стараем се на първо време да ги научим на началните стъпки в спортната култура, движение, активности. Разбира се, вече в четвърта група започваме да им показваме и основните и първи технически умения, които трябва да имат".

Тренировките са с продължителност от 30 минути и са адаптирани според възрастта и възможностите на децата. В някои от детските заведения заниманията вече са стартирали, а в други се очаква да започнат от началото на следващата седмица.

От ръководството на ФК "Дунав" (Русе) изразяват готовност да разширят обхвата на инициативата при проявен интерес от страна на други детски градини в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари