"Драконите" сменят премяната си за 75-ата си годишнина

1

Русенските футболисти ще играят домакинските си мачове през сезон 2024/2025 с нови екипи

Футболен клуб "Дунав" (Русе) с нови екипи за сезон 2024/2025 по повод 75-годишнината си.

Футболният клуб "Дунав" (Русе) ще играе домакинските си мачове през сезон 2024/2025 във Втора лига с нови екипи, отбелязващи 75 години от основаването на клуба. Това бе съобщено от ръководството на отбора, което припомни историческите корени на клуба.

На 16 февруари 1949 година, русенските дружества „Локомотив“, учредено през 1930 година като ЖСК, „Динамо“ и „Русенец“ се обединяват, за да създадат представителния футболен клуб на града. Името на клуба е избрано в чест на голямата европейска река Дунав.

Завръщане към класическия дизайн

За да отбележат този значим юбилей, от "Дунав" са решили да се завърнат към класически дизайн от 60-те и 70-те години на миналия век. Новите екипи ще бъдат в стил с вертикални бели и светло сини райета, символизиращи традициите и историята на клуба.

Продажби и предварителни поръчки

Новите екипи ще бъдат достъпни и за привържениците на отбора. Официалните продажби започват на 15 юли, но от днес всеки желаещ може да направи предварителна поръчка, съобщиха от "Дунав". Феновете ще имат възможността да притежават част от историята на клуба и да подкрепят своя любим отбор с новия, класически екип.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    до 2
    Аз предлагам физическата и мотивационната подготовка на футболистите да се извършва на пристанището като товарят и разтоварват шлепове. Ако не им потръгне с футбола, поне ще имат професия , с която ще си вадят хляба почтено.
  • 1
    2
    Борю
    Имам една идея физическата подготовка на футболистите да се води от треньори по академично гребане. Така ще се подобри силата и издръжливостта на играчите.
  • -7
    1
    11g24g 9okto
    Zem. Po 4 CFE f4 Ra Fe ga Rado TV asfalta areee
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари